„Better Call Saul”: Nacho moare, scena morții explicată de Michael Mando

ALERTA SPOILER: Nu citiți dacă nu ați vizionat al treilea episod din Sezonul 6 „Better Call Saul”, intitulat „Rock and Hard Place”.

După cum spune titlul episodului de luni seară, Nacho Varga (Michael Mando) s-a trezit între o stâncă și un loc greu – Gus Fring (Giancarlo Esposito) și Hector Salamanca (Mark Margolis) – și a plătit prețul.prețul final. Fiind unul dintre personajele majore din „Better Call Saul” care nu apare în „Breaking Bad”, fanii s-au întrebat unde va ajunge Nacho și, în sfârșit, au un răspuns. După ce l-a jucat pe agentul dublu al lui Gus împotriva soților Salamanca și a asistat la asasinarea greșită a lui Lalo Salamanca (Tony Dalton), Nacho trebuia să întâmpine un sfârșit violent din mâinile cartelului de la Salamanca, dar în schimb și-a întors arma împotriva sa.

Cu toate acestea, Nacho nu a căzut fără luptă. I-a evitat pe asasinii Salamanca, inclusiv pe gemenii Terminator (Daniel și Luis Moncada), și a gândit repede până la sfârșit. În scena de deschidere palpitantă, Nacho și-a ținut respirația și s-a cufundat într-o cisternă abandonată pentru a scăpa de urmăritorii săi. Și în ultimele minute, în timp ce așteaptă execuția de către Salamanca, Nacho s-a eliberat de constrângerile sale și a făcut un monolog vicios, final, în care i-a dezvăluit lui Hector că el a fost cel care l-a pus acolo într-un scaun cu rotile.

„Așa că, când stai în azilul tău de bătrâni și îți sugi Jello seară de noapte pentru tot restul vieții, te gândești la mine, ticălosule,” mârâi Nacho.

A luat pistolul lui Juan Bolsa (Javier Grajeda) și l-a ținut sub amenințarea pistolului, dar în loc să-l scoată pe Hector, Gus sau pe oricare dintre ceilalți membri de rang înalt al cartelului cu el, s-a sinucis. De asemenea, a protejat reputația lui Gus și a spulberat orice suspiciune (deocamdată) că Gus a fost implicat în eșecul lui Lalo.

i-a explicat Mando varietate că ultimul act al lui Nacho a fost un sacrificiu și, făcând asta, a garantat că Gus își va proteja tatăl, care nu a aprobat niciodată viața reticentă a lui Nacho. Actorul a mai discutat despre ultima masă a lui Nacho, despre simbolismul episodului și despre acele teorii (acum dezmințite) conform cărora Nacho era în viață în „Breaking Bad”.

Când ai știut că Nacho va muri?

L-am descoperit iarna înainte să începem filmările. stâncă [Gould]vince [Gilligan] și Melissa [Bernstein] M-au sunat și mi-au spus că va fi operă, mai mare decât viața și că va sparge internetul. Am simțit imediat o imensă recunoștință și am văzut cum acest personaj se sacrifica pentru virtutea și moralitatea la care aspira.

Cum a fost ziua în care ți-ai filmat scena morții?

A fost o experiență uimitoare. În ziua în care am filmat această scenă, când am îndreptat camerele către Nacho, o furtună masivă de nisip a lovit imediat și a trebuit să fugim acasă înainte ca mașinile noastre să se blocheze în noroi. Când am ajuns acasă, un fulger a lovit copacul din fața casei mele și a căzut pe aleea mea; Nu am putut intra în casă. Se întâmplau toate aceste lucruri ciudate. Echipa a purtat cămăși Nacho și tatuaje cu lacrimi și nu-mi venea să cred cât de mult a însemnat acest personaj pentru atât de mulți oameni.

Știm că toate personajele din acea scenă finală, cum ar fi Gus, Hector și gemenii Salamanca, trăiesc pentru a vedea o altă zi în „Breaking Bad”, dar a existat un motiv pentru care Nacho nu a adus pe nimeni cu el?

Fiecare dintre ei este mort, dacă te gândești bine. Există un lucru deranjant în această scenă, în care toți sunt oameni morți care se plimbă, văzând primul bărbat cum moare. Dar sunt deja morți, nu știu încă. Imaginea lui Nacho este imaginea sacrificiului, a iubirii adevărate și a curajului. Aceasta nu este imaginea răzbunării. Actul final care definește caracterul este actul de sacrificiu, nu de furie, ci de iubire.

Mai bine îl suni pe Saul

Cum a fost să filmezi acel ultim telefon emoționant între Nacho și tatăl său?

În acel moment, Nacho poate alerga. El este liber să plece. Dar se uită la apusul în ochi și se uită înapoi la tatăl său și spune: „Vino cu mine”. Iar tatăl lui spune că nu. Atunci Nacho știe că se va întoarce în iad și se va sacrifica de dragul tatălui său.

Înainte ca Mike (Jonathan Banks) să-l brutalizeze, îl vedem pe Nacho luând o ultimă masă înainte de a înfrunta familia Salamanca. Ai avut ceva de spus despre ce ar mânca Nacho?

A fost foarte important pentru mine că a folosit o furculiță și un cuțit și a pus sare și piper în mâncare. Nu era vorba de întreținere la acea vreme, ci de un bărbat care a ieșit cu multă dragoste pentru viață. Și când iubești viața, te bucuri de viață. Așa că Nacho nu și-a pierdut apetitul pentru viață, dacă ceva, a fost plin de dragoste și viață în acel moment pentru că știa că face ceea ce trebuie. A fost o sărbătoare a vieții, Nacho își spunea lui însuși și lumii să nu plângă pentru el. Era ceva în care credea și a făcut-o din toată inima.

Episodul începe cu Nacho fugit de gemenii Salamanca și se scufundă într-o cisternă pentru a se ascunde de ei. Cum a fost filmarea acestei scene dezordonate?

A fost un episod uimitor, frumos scris și regizat de Gordon Smith, plin de simbolism. Ultima masă, ultimul rămas bun, încercarea inimii unui om, ca atunci când egiptenii antici îți cântăreau inima față de greutatea unei pene și au aflat ce reprezentai tu. Scrisul îmi oferise o oportunitate incredibilă de a face un personaj care trecea prin ceva incredibil din punct de vedere fizic, psihologic, emoțional, dar și spiritual. A fost uimitor să mă infiltrez în corpul meu adevărat în acel întuneric și să ies din camionul acela în miezul nopții cu cerul plin de stele și să mă spăl și să mă curăț de tot acel întuneric din apropierea acelei stații – serviciu abandonat pe lateral a unei autostrăzi. Să stau acolo în fața tuturor acestor morți viitoare și să privesc în sus la cer și să strig în ce cred și să-mi sacrific viața pentru această moralitate și această virtute, mă simt ca un actor cu adevărat norocos căruia i s-a dat acest rol de vis. Sunt vesnic recunoscător că va trăi pentru totdeauna în cultura pop.

Acest episod, într-un mod ciudat, este atât cel mai de jos, cât și cel mai înalt punct al lui Nacho. Este momentul în care viața îl tratează cel mai nedrept, dar în mod ciudat este atunci când se simte cel mai întreg pentru că nu are îndoieli cu privire la cine este el în acel moment.

În „Breaking Bad” Sezonul 2 Episodul 8, Saul menționează pe scurt un Ignacio și un Lalo într-o scenă. Oamenii teoretiseră că vor fi în viață mai târziu în „Breaking Bad” din cauza acestui dialog. Ai discutat vreodată dacă acest Ignacio și Nacho al tău sunt aceeași persoană?

Cred că în sezonul 1, Vince și Peter au spus că Ignacio era Nacho, deoarece Nacho este prescurtarea lui Ignacio. Așa că știam din sezonul 1 că va fi cumva conectat, dar din nou, ar putea fi și un alt Ignacio. Dar cred că acum suntem destul de siguri că vorbim despre aceste două personaje.

Deci asta înseamnă că Saul nu află niciodată că Nacho este mort, din moment ce crede că este încă în viață în „Breaking Bad”?

Încercați să mă păcăliți cu un spoiler aici!

Acest interviu a fost editat și condensat.

Add Comment