Cum 15 minute de igienă mentală îți pot schimba întreaga zi

Indiferent dacă aveți o îngrijorare specifică sau doar încercați să vă treceți puțin mai bine ziua, să luați aproximativ 15 minute în fiecare dimineață pentru a vă menține sănătatea mentală este ceva de care toată lumea ar putea beneficia, a spus psihologul clinician din Louisville Broderick Sawyer, Kentucky.

„Este echivalentul pentru sănătatea mintală a periajului pe dinți înainte de a avea nevoie de un canal radicular”, a spus el.

Igiena vine sub forma unor niveluri mai scăzute de cortizol, principalul hormon de stres. O practică zilnică intenționată pentru ameliorarea stresului nu numai că te face să te simți mai bine astăzi, dar studiile sugerează că ți-ar putea îmbunătăți bunăstarea mai târziu în viață.

Nivelurile crescute de cortizol poate duce la o serie de complicații de sănătate fizică, conform unui studiu din 2020. Și un studiu din 2016 a constatat că s-a demonstrat că reglarea emoțională îmbunătățește rezistența sănătății la persoanele în vârstă.

Sawyer a creat o metodă pentru igiena sănătății mintale. El a explicat de ce ar trebui să facă parte din rutina ta și cum o poți încorpora în viața ta.

Da, ai 15 minute

Dacă ești stresat și copleșit, să-ți aloci 15 minute dimineața pentru a te relaxa sună ca un alt obstacol pe lista ta de făcut. Cu toate acestea, această adăugare va face restul listei mai ușor de navigat, a spus Sawyer.

„Nu este că eu nu am timp, ai timp pentru o mulțime de lucruri”, a spus el. „Dacă putem cu adevărat (practica atenția) pe tot parcursul zilei, atunci sănătatea noastră mintală are nevoie de mai puțină energie, mai puțin suc.”

A-ți face timp pentru a-ți reseta spațiul mental devreme înseamnă că factorii de stres ai zilei nu se adună peste un sistem deja copleșit.

Rutinele nu trebuie să fie plictisitoare.  Treburile zilnice pot adăuga condiment vieții

Și dacă începeți ziua stresat, aceasta este adesea punctul de referință la care vă întoarceți pentru restul zilei, a spus Sawyer. Când începi cu mintea limpede și relaxată, ai un punct de referință calm la care te poți întoarce.

„A avea o practică de igienă a sănătății mintale este ca și cum ai curăța oglinda și te uiți la ea, și te uiți în ea și știi ce este și ce nu ești tu”, a spus Sawyer.

Această înțelegere a modului în care arată o linie de bază relaxată și a ceea ce te îndepărtează de ea te poate ajuta să ai compasiune pentru tine și pentru alții care pot fi, de asemenea, anxioși sau supărați, a adăugat el.

„Când facem aceste lucruri în fiecare zi, practic ne antrenăm să ne simțim fericiți”, a spus Sawyer. „La rândul său, acest lucru ne poate face să ne simțim mai încrezători atunci când apar situații de viață stresante – pentru că facem o treabă bună de a ne îngriji pe noi înșine”.

Iată cum să-l încorporezi în practica ta zilnică.

1. Încercați activități noi

Primul pas pentru a vă îmbunătăți igiena sănătății mintale este să experimentați cu diferite activități – orice aduce calm și scade cortizolul, a spus Sawyer.

„Este vorba doar de a învăța să procesăm și să hrănești acel spațiu interior cu conștientizare”, a adăugat el.

5 exerciții pentru a compensa un scaun prea mare

Pentru a începe, alocă 15 minute dimineața în fiecare zi pentru a încetini și pentru a te concentra în mod intenționat asupra bunăstării tale interioare. Lucrurile cu care umpleți acel timp ar putea fi oricum cele pe care le faceți în fiecare zi, dar care sunt mai relaxante – cum ar fi să vă beți cafeaua de dimineață încet, cu câteva respirații adânci sau să schimbați radioul de vorbire cu muzica de care vă bucurați în timpul călătoriei, a spus Sawyer.

Dar ar putea ajuta, de asemenea, să schimbe lucrurile, cum ar fi să stai afară, să faci o plimbare sau să te întinzi, a adăugat el.

Important este să încerci în continuare activități noi până când găsești ceva care funcționează pentru tine – și nu te descuraja dacă este nevoie de timp pentru a vedea beneficiile.

2. Urmăriți cum vă simțiți

O parte importantă a experimentelor este jurnalizarea, a spus Sawyer.

După ce ați încercat o activitate nouă în timpul celor 15 minute, observați cum v-ați simțit după aceea și pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să discerneți ce fel de lucruri funcționează cel mai bine pentru dvs.

Cum te poate ajuta scrierea jurnalului să „ți continui mișcarea” prin pierderi și incertitudine

Ești mai calm pe tot parcursul zilei? Mai energic? Gestionați mai bine stresul? Sentimentul pe care îl cauți se poate schimba, dar scopul este să cultivi un sentiment de bază care să te ajute să te simți mai bine pe măsură ce ziua progresează.

Păstrarea unui jurnal poate ajuta, de asemenea, să păstrați o atitudine pozitivă dacă nu obțineți imediat rezultatele pe care le așteptați de la practica dumneavoastră, a spus el.

„Doar că faci o excursie pe aceste lucruri prin propria ta practică de a încerca intuitiv lucruri. Apoi, dacă nu funcționează, e în regulă și notează-le”, a spus Sawyer.

3. Fii atent la ceea ce ai nevoie in momente diferite

Nicio acțiune nu va funcționa tot timpul, a spus Sawyer. A fi cu ochii pe ceea ce aveți nevoie în diferite contexte poate face o mare diferență.

“Deci, dacă am o zi de lucru cu multe întâlniri, poate că trebuie să fiu puțin mai rapid și mai dinamic. Poate că trebuie să fiu mai concentrat pe laser pentru că este o zi intensă de scris. Sunt energii diferite”, a menționat Sawyer. .

Asta ar putea însemna să-ți termini cele 15 minute cu un espresso într-o zi sau să faci o meditație de concentrare în altă zi, a adăugat el.

4. Adăugați în timpul zilei după cum este necesar

În cele din urmă, acele 15 minute dimineața ar putea să nu pară o asemenea corvoadă. De fapt, s-ar putea să începeți să doriți să vă verificați starea mentală în diferite momente de-a lungul zilei.

Nu este nevoie de multă mișcare pentru a învinge depresia, arată studiul
Oricând se simte bine, dar cel puțin trei zile pe săptămână, Sawyer a sugerat să adauge activități fizice cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul sau yoga.

De asemenea, merită să adăugați ceva timp pentru a vă relaxa la sfârșitul zilei, dacă puteți, dezactivând notificările de lucru, scăpați de ecrane și făcându-vă timp pentru decomprimare, a adăugat el.

„Odată ce găsim acel instrument sau colecția de instrumente pentru noi înșine, ajungem să stăpânim modul în care o folosim”, a spus Sawyer.

.

Add Comment