Cum să rămâi calm în timpul unei cearte

Imagine pentru articolul intitulat Cum să rămâi calm în timpul unei dispute

Fotografie: madeaw_ec (Shutterstock)

Îl poți simți cum se produce în secundele care au dus la o luptă mare. Ai crize de furie, te simți înroșit și, dintr-o dată, ești gata să spui lucruri cu voce tare pe care știi că nu le poți lua înapoi. Luptele violente – și chiar sesiunile de ceartă de dimensiuni normale – pot deteriora irevocabil relațiile de tot felul. Dacă te implici în oricare dintre ele, fie cu un străin, un comuncitor, sau un prieten, nu poți fi niciodată destul de sigur de rezultat. Poți doar spera că situația nu devine violentă.

În acele câteva secunde, totuși, ai de ales. Nu poți controla neapărat situația, dar o poți dezamorsa tu. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să rămâneți calm atunci când lucrurile se încinge.

Înțelege de ce simți nevoia să lupți

Nevoia de a lupta nu vine de nicăieri. Este un produs al temperamentului tău, al experiențelor tale trecute, al preferințelor tale personale și al situației specifice. În funcție de modul în care toate aceste lucruri funcționează împreună, s-ar putea să fii gata să te arunci în orice moment când percepi o amenințare, te simți lipsit de respect sau simți că cealaltă persoană se pregătește să te certe. Deși nu poți face multe pentru a evita un moment de tensiune spontană, poți afla mai multe despre tine acum, astfel încât să-ți poți înțelege mai bine impulsurile când va veni momentul.

Caantrenor de succes Ronnie Bloom Explica„Majoritatea oamenilor știu că „luptă sau fugi” este o stare reactivă încărcată de adrenalină în care ne aflăm atunci când percepem o amenințare. [They] fac parte dintr-un cvartet de răspunsuri de supraviețuire. Ceilalți doi membri ai familiei sunt „îngheț” și „brun”. Toate cele patru sunt răspunsuri instinctuale care ne ajută să supraviețuim din punct de vedere emoțional și fizic amenințărilor cât mai bine posibil.

Un instinct de „luptă” te va determina să adopti o atitudine agresivă. Un instinct de „zburare” te va face să te dezactivezi complet. Un instinct de „înghețare” va pleca tu incapabil să răspundă la amenințarea percepută. Un instinct „sălbatic” te va vedea încercați să faceți pe plac celeilalte părți pentru a evita conflictul.

Gândiți-vă la modul în care ați gestionat situațiile aprinse în zilele trecute. Ai reușit să faci plăcere oamenilor sau ai fugit? Experiențele tale din trecut joacă un rol important în modul în care vei reacționa în viitor. În situațiile în care lucrurile ți-au mers prost dacă ai devenit asertiv sau agresiv, s-ar putea să fi învățat să eviți acea cale – sau nu. Unii dintre noi nu sunt descurajați de rezultatele din trecut, unii dintre noi s-ar putea să nu se fi confruntat încă cu consecințele luptelor. Trece este timpul să vă puneți la îndoială motivele și comportamentele și să lucrați pentru a vă înțelege, astfel încât să puteți, deloc Mai puțin, Evitați să căutați situații în care dvsevacuează-ți agresivitatea asupra altcuiva, ceea ce ar putea doar agravează problemele tale.

„În multe cazuri, răspunsul de „luptă” are ca rezultat mai multe efecte și daune decât situația deja prezentă”, a avertizat Bloom.

De-escaladarea are loc cu mult înainte de a începe o luptă

De sine-înțelegerea face mai ușor de recunoscut când o situație tensionată escaladează până la punctul de conflict agresiv. Cu toate acestea, Valoarea cadrului luptă/fuga/înghețare/sălbatic este că aceste răspunsuri sunt în mare parte inconștiente. O mare parte dinmunca de alpinism vine cu mult înaintea unei posibile lupte.

„Primul lucru pe care cred că oamenii trebuie să știe este dacă sunt într-o „luptă” [mode] atunci este probabil partea din creierul lor responsabilă de rațiune și deliberare care este offline”, spune Bloom. “Creierul nostru face asta pentru a nu rămâne blocat în paralizia analizei când un urs ne urmărește. Motivul pentru care aceste cunoștințe sunt atât de importante, în opinia mea…ne informează că logica și rațiunea nu sunt următorul pas. Oprirea activării minte-corp de a fi în „luptă” trebuie să fie prima prioritate. euaceasta este cheia pentru tine a sti esti in “lupta” in primul rand, ceea ce inseamna ca trebuie A simți ea, de când raționamentul a părăsit clădirea.

Ea a sugerat să încerci să aduci sentimentul de „luptă” în corpul tău atunci când de fapt nu ești într-o luptă, și observând ce face. Întreabă-te unde este sentimentul în corpul tău—dacă are culoare, dacă are formă, dacă este grea, dacă ustură sau dacă este amorțită. Identificați cum se simte răspunsul folosind orice adjectiv care funcționează, apoi memorați-l.

— Este o luptă, spuse ea. „Veți putea să-l recunoașteți mai bine data viitoare când se va întâmpla și să știți cum să începeți zarulproces de escaladare.

Cum să rămâi calm într-o luptă

În timp ce înțelegerea originilor răspunsului de luptă este esențială, wCând teoria devine practică, există și alte lucruri pe care trebuie să le știi și să le faci în acel moment. sugerează Bloom îndepărtați-vă din situația de activare, dacă este posibil, ceea ce poate însemna să mergeți în camera dvs., să mergeți afară sau să vă îndreptați către o cabină de baie.

„Ideea este să te pui într-un spațiu în care să poți exprima în siguranță acel instinct și apoi să te calmezi”, spune ea.. daPoți lovi o pernă sau chiar țipi în ea sau poți găsi o altă modalitate de a-ți exprima agresivitatea.. Luați în considerare să deschideți aplicația de note și să tastați orice doriți să îi puteți spune celeilalte persoane în acel moment, dar nu o faceți de fapt. trimite drumul lor.

După ce eliminați acea agresiune, acordați-vă un moment la sRelaxați-vă: încercați yoga, mâncați o masă specială, ascultați muzica preferată sau faceți orice vă face fericit.

„Această metodă sigură și liniștitoare de exprimare te readuce în spațiul în care rațiunea și logica sunt din nou la linie și le ai din nou la dispoziție pentru a lua decizii și a contempla.” spune Bloom.

Cu toate acestea, notează ea pot exista situatii in care tu nu pot decolare într-un loc izolat. În astfel de momente, respiră adânc și invocă cea mai bună reținere pe care o poți gestiona până când poți ieși.. Rămâneți prezent, cât mai bine puteți și amintiți-vă că consecințele continuării luptei pot fi severe și de lungă durată.

„Concentrează-te pe lumina de la capătul tunelului”, a spus ea, referindu-se la eventuala ta oportunitate de a ieși din situație..

.

Add Comment