Eveniment Apple iPhone 14: la ce să vă așteptați

Evenimentul de lansare al iPhone 14 al Apple este la doar câteva săptămâni și este de așteptat să prezinte o gamă de dispozitive noi – nu doar un iPhone nou. Căutăm și trei (da, am spus Trei) noi modele Apple Watch și chiar o nouă pereche de căști AirPods Pro.

Se așteaptă ca Apple să organizeze un mic eveniment în persoană în campusul său din Apple Park și să transmită emisiunea online, așa cum a făcut cu WWDC în iunie. Iată ce am putea vedea la evenimentul hardware al Apple, care va avea loc pe 7 septembrie 2022.

iPhone 14 Pro și Pro Max primesc upgrade-uri majore

Desigur, Apple va dezvălui noul iPhone 14 în septembrie, dar modelul standard probabil nu va fi vedeta spectacolului. iPhone 14 Pro și Pro Max ar trebui să includă majoritatea noilor funcții interesante.

Fotografie de Vjeran Pavic / The Verge

Există trei funcții mari așteptate la 14 Pro și Pro Max: un afișaj mereu activ (o caracteristică pe care telefoanele Android o au de ani de zile); o cameră spate de 48 de megapixeli cu un senzor mai mare; și un afișaj care scapă de crestătură în favoarea decupărilor mai mici ale camerei. De asemenea, se așteaptă ca telefonul să primească un cip de procesare A16 actualizat. Aceasta este o listă impresionantă de funcții pe care Apple le-ar putea folosi pentru a justifica o creștere a prețurilor zvonită.

Cu toate acestea, nu se pare că versiunea standard a iPhone 14 va veni cu multe modificări majore. Cea mai mare actualizare a modelului non-Pro este de așteptat să fie introducerea unei opțiuni de afișare mai mare de 6,7 inchi. Zvonurile anterioare ale analistului Ming-Chi Kuo indică faptul că iPhone 14 (plus Pro și Pro Max) ar putea avea și o cameră selfie mai bună, care folosește autofocus. În ceea ce privește performanța, iPhone 14 de bază va folosi probabil același procesor A15 folosit în seria iPhone 13.

Și dacă ești un mic iubitor de telefoane, îmi pare rău să spun că un nou Mini probabil nu va face apariția anul acesta.

Noi modele Apple Watch: Series 8, SE și „Pro”

Apple se pregătește să lanseze trei noi modele Apple Watch: Watch Series 8; un SE actualizat; și un nou model robust „Pro” conceput pentru sportivii care practică sporturi extreme.

Să începem cu Seria 8. Conform Bloomberg jurnalistul Mark Gurman, ceasul de nouă generație va avea un nou cip S8, dar nu va oferi o creștere vizibilă a performanței față de cipurile S7 și S6. Deși Apple nu ar trebui să includă încă o modalitate de a vă monitoriza tensiunea arterială, poate veni cu un senzor de temperatură care va detecta dacă aveți febră.

Apple Watch Series 7 în verde.

Fotografie de Vjeran Pavic / The Verge

Între timp, noul Apple Watch SE este de așteptat să înlocuiască Watch Series 3 de buget. Probabil va veni cu același cip S8, o actualizare față de cip S5 folosit de modelul SE 2020. În afară de asta, nu pare că există alte modificări semnificative în magazin – ar trebui să păstreze aceeași dimensiune a afișajului ca SE actual.

În ceea ce privește zvonul Apple Watch „Pro”, robust, Gurman crede că ar putea veni cu un ecran mai mare de „aproape 2 inchi” „mai rezistent la șocuri”. De asemenea, poate avea o carcasă „metal solid” în locul exteriorului cauciucat la care sa făcut aluzie anterior. Dar nu vă așteptați ca acest ceas să fie ieftin – Gurman se așteaptă să coste între 900 și 999 USD.

Următoarea generație de AirPods Pro

AirPods Pro nu a primit nicio actualizare de la lansarea lor inițială în 2019. Acum, aproape trei ani mai târziu, s-ar putea să vedem în sfârșit lansarea AirPods Pro 2.

În primul rând, așteptați-vă să fie diferiți. Noul AirPods Pro ar putea să semene cu Beats Fit Pro, potențial cu un design în vârful aripii în ureche, care cade tulpina. Ei s-ar putea concentra, de asemenea, pe urmărirea fitnessului prin potențialul senzorilor de mișcare îmbunătățiți.

Kuo a sugerat, de asemenea, posibilitatea ca AirPods Pro să accepte sunet fără pierderi, permițând sunet de calitate superioară. De asemenea, ar face din AirPods Pro 2 primul model care folosește Apple Lossless Audio Codec (ALAC) – nici măcar AirPods Max de ultimă generație nu îl acceptă. Dacă AirPods Pro 2 ajunge să accepte Apple Lossless Audio Codec, va fi interesant de văzut cum Apple reușește să ocolească limitările Bluetooth, care necesită de obicei compresie de calitate audio.

Fotografie de Chris Welch/The Verge

Carcasa de încărcare AirPods Pro 2 poate beneficia și de un upgrade. Este posibil să aibă un difuzor mic care redă un sunet atunci când încercați să îl localizați prin aplicația Găsește-mi. Doar AirPod-urile în sine redă sunet în acest moment, iar adăugarea capacității la carcasă ar putea fi utilă dacă se separă vreodată de AirPod-urile tale.

S-ar putea să obținem date de lansare pentru iOS 16 și watchOS 9

Am auzit pentru prima dată despre iOS 16 când Apple l-a anunțat în iunie și avem o idee destul de bună la ce să ne așteptăm pe baza a ceea ce am văzut din versiunea beta publică. Gurman spune că Apple a terminat dezvoltarea săptămâna trecută, iar compania ar trebui să lanseze o versiune finalizată a iOS 16 la aproximativ o săptămână după evenimentul său iPhone 14.

iOS 16 aduce o serie de funcții noi, inclusiv abilitatea de a edita și anula trimiterea mesajelor, precum și un ecran de blocare personalizabil. De asemenea, introduce notificări repoziționate care apar în partea de jos a ecranului de blocare și un widget pentru ecranul de blocare al activității în direct care oferă actualizări despre evenimente în timp real, cum ar fi scoruri sportive sau progres sportiv. Da, și procentul bateriei a revenit… doar nu în modul în care v-ați aștepta (sau vă place).

Apple Watch Series 7 afișând ecranul Creați un antrenament pentru alergări personalizate

Fotografie de Victoria Song/The Verge

Pe lângă iOS 16, Apple ar putea lansa și watchOS 9 alături de cele trei noi ceasuri inteligente ale sale. Versiunea beta a watchOS 9 a fost lansată de câteva luni și este de așteptat să aducă multe îmbunătățiri Apple Watch. Acestea includ noi valori de alergare, mementouri privind medicamentele, urmărirea fazei de somn, monitorizarea pasivă pentru fibrilația atrială și personalizarea îmbunătățită a cadranului.

Asta-i tot?

Se pare că de aceea acest un anumit eveniment Apple, dar, din fericire, nu ar trebui să așteptăm mult mai mult pentru o nouă rundă de noi produse Apple. Se așteaptă ca Apple să revină la vechiul program de dinaintea pandemiei de a organiza un eveniment iPhone în septembrie și apoi un eveniment separat în octombrie pentru a-și prezenta noile iPad-uri și Mac-uri.

Atunci ne putem aștepta la un nou iPad Pro echipat cu M2, precum și la un iPad entry-level cu cip A14. De asemenea, se zvonește că Apple va lansa trei noi Mac-uri, inclusiv un Mac Mini, Mac Pro și MacBook Pro, toate având cip M2 de la Apple. iPadOS și macOS Ventura vor ajunge probabil și în această perioadă.

Încă așteptăm căștile de realitate mixtă de la Apple și ar fi puțin lung să ne așteptăm ca compania să o arate anul acesta. Cu toate acestea, se pare că Apple face progrese. Placa sa ar fi putut testa dispozitivul la începutul acestui an, dar Kuo prezice că dispozitivul nu se va lansa până în ianuarie 2023.

Add Comment