Filmare „Rugina”: Video cu interviul inițial al lui Alec Baldwin după filmări mortale de pe platourile de filmare, lansat de anchetatori

Baldwin mânuia o armă în timp ce repeta o scenă la Bonanza Creek Ranch din New Mexico în octombrie, când a fost tras un foc, ucigând-o pe directorul de fotografiat Halyna Hutchins și rănind regizorul Joel Souza.

În primele momente ale interviului său, Baldwin întreabă un deputat dacă este acuzat de ceva, la care deputatul răspunde că nu este, arată videoclipul. Deputatul explică că acesta este doar un interviu înainte de a-l citi pe Baldwin și de a-și citi drepturile Miranda înainte de a-l interoga.

Filmările din interviu, realizate într-o cameră mică de interviuri, îl arată pe Baldwin descriind procesul de manipulare a armelor și pașii tipici făcuți pe platoul de filmare.

— Crezi că cineva ar face asta intenționat? întreabă intervievatorul.

„Nu îmi pot imagina cine ar face”, a răspuns rapid Baldwin.

Videoclipul este unul dintre câteva fișiere lansate luni de Biroul Șerifului din Santa Fe, inclusiv fotografii, înregistrări și rapoarte legate de investigația sa, care este în curs, au spus oficialii.

„Diferitele elemente ale investigației rămân restante, inclusiv arme de foc și criminalistica balistică ale FBI, precum și analiza ADN-ului și a amprentelor digitale latente, raportul de constatări al Biroului legist din New Brunswick. Mexic și analiza datelor telefonice ale domnului Alec Baldwin extrase de comitatul Suffolk, New York. Anchetatorii șerifului”, a declarat șeriful din județul Santa Fe, Adan Mendoza, într-un comunicat de presă.
În timpul interviului său, Baldwin le-a spus ofițerilor că nu știe numele de familie al armurierului din film – Hannah Gutierrez Reed – și că ea i-a înmânat arma direct lui.

Când a fost întrebat dacă a verificat fizic arma el însuși, Baldwin a răspuns în general despre procesul prin care armurierul verifică arma. El a descris, de asemenea, modul în care Gutierrez Reed și echipa sa l-au ajutat să-l echipeze pe Baldwin cu toc, cuțit și pistol.

Vorbind rapid, Baldwin a explicat procesul de tragere cu o armă goală, care presupune ca actorul să reacționeze la împușcătură ca și cum arma s-ar fi „reculat”, așa cum ar face atunci când trage cu gloanțe. Baldwin alergă prin mișcările scenei, ajungând în corpul ei și folosind degetul mare și arătător pentru a simula pistolul care este tras în corpul ei.

“Bang! A explodat – prima dată”, a spus Baldwin despre arma folosită în timpul repetiției. „A fost prima dată când filmam această fotografie, repetam pentru această fotografie”.

Avocatul lui Baldwin a spus că actorul salută ancheta și a spus că unele dintre informațiile publicate luni au coroborat descrierea lui a evenimentelor.

„Informațiile care au fost făcute publice de către autorități demonstrează, încă o dată, că domnul Baldwin a acționat în mod responsabil și nu a avut niciun control asupra problemelor de producție identificate în raportul OSHA”, se arată în declarație. Avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, într-un comunicat.

„În plus, interviurile și declarațiile pe propria răspundere publicate astăzi continuă să susțină descrierea evenimentelor făcută de domnul Baldwin – inclusiv declarația pe propria răspundere a unui detectiv care indică faptul că cameramanul, care stătea lângă doamna Hutchins și domnul Souza la momentul accidentului, a confirmat că Domnul Baldwin a fost „foarte atent” cu armele de foc pe platourile de filmare”, a continuat declarația.

"Rugini"  raportul de filmare dezvăluie
Săptămâna trecută, Rust Movie Productions, LLC a fost amendată cu aproape 137.000 de dolari și citată pentru că a avut o cultură a „purei indiferențe față de siguranța angajaților” pe platoul de filmare, potrivit unui raport al Biroului pentru Sănătate și Siguranță Ocupațională de la Departamentul de Mediu din New Mexico. .

Avocații lui Gutierrez Reed au declarat pentru CNN săptămâna trecută că ea „nu a avut suficient timp sau resurse pentru a-și finaliza munca, în ciuda preocupărilor exprimate de ea”.

Când a fost contactată pentru comentarii luni, avocatul ei a spus că analizează materialul lansat și nu comentează în acest moment. Rust Productions LLC a refuzat să comenteze. CNN a contactat furnizorul recuzitei folosite pe platou, dar nu a primit răspuns.

Avocatul familiei lui Matthew Hutchins, văduvul Halynei Hutchins, a declarat într-o declarație că nu va comenta divulgarea probelor.

„Am fost surprinși de decizia Oficiului Șerifului din județul Santa Fe de a elibera astăzi o cantitate atât de mare de dovezi, având în vedere că ancheta este încă în desfășurare și este activă”, a spus avocatul Brian Panish. „Din acest motiv, nu vom comenta materialul publicat decât pentru a spune că sperăm că presa va exercita discreție în modul în care utilizează imaginile grafice și videoclipurile evenimentelor fatale din 21 octombrie 2021”.

Procuratura Județeană Santa Fe va aștepta finalizarea investigației complete asupra împușcăturii fatale înainte de a lua o decizie de acuzare în acest caz, potrivit unui comunicat obținut de CNN.

„Investigația nu este completă”, se arată într-o declarație a procurorului procurorului Mary Carmack-Altwies, adăugând că biroul șerifului „încă așteaptă rapoarte critice și nu își va finaliza investigația până când respectivele rapoarte nu vor fi primite”.

„Odată ce primim investigația finalizată și efectuăm o revizuire amănunțită și deliberată a tuturor probelor, se va stabili acuzația penală”, se arată în declarația Carmack-Altwies.

Paul Vercammen, Julia Jones și Chloe Melas de la CNN au contribuit la acest raport.

.

Add Comment