Focar de variola a maimuțelor din SUA mai mare decât rapoartele CDC: focuri trase

Oamenii se aliniază în fața Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală din New York, pe 23 iunie, în timp ce orașul pune vaccinuri la dispoziție rezidenților posibil expuși la variola maimuței.

Agenția Tayfun Coskun/Anadolu prin Getty Images


ascunde legenda

comuta subtitrare

Agenția Tayfun Coskun/Anadolu prin Getty Images


Oamenii se aliniază în fața Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală din New York, pe 23 iunie, în timp ce orașul pune vaccinuri la dispoziție rezidenților posibil expuși la variola maimuței.

Agenția Tayfun Coskun/Anadolu prin Getty Images

Pe 13 iunie, un bărbat din New York a început să se simtă rău.

„Începe să experimenteze ganglioni limfatici umflați și disconfort rectal”, spune epidemiologul Keletso Makofane, de la Universitatea Harvard.

Bărbatul bănuiește că ar putea avea variolă. Este un om de știință și cunoaște bine semnele și simptomele, spune Makofane. Așa că bărbatul merge la doctor și îi cere un test de variolă. Medicul decide, în schimb, să testeze bărbatul pentru boli comune cu transmitere sexuală. Toate acestea revin negative.

„Câteva zile mai târziu, durerea se înrăutățește”, spune Makofane. Așa că merge la camera de urgență și cere din nou un test pentru variola maimuțelor. De această dată, furnizorul prescrie antibiotice pentru o infecție bacteriană.

„Durerea devine atât de intensă și începe să-i interfereze cu somnul”, spune Makofane. „Așa că duminica trecută s-a dus la camera de urgență a unui spital didactic important din New York”.

În acest moment, bărbatul are un nodul în interiorul rectului, care este un simptom al variolei maimuțelor. La spital, vede atât un medic de urgență, cât și un specialist în boli infecțioase. Din nou, bărbatul cere un test pentru variola maimuțelor. Însă specialistul respinge cererea și spune că „nu este indicat un test de variola la maimuță”, spune Makofane. În schimb, medicul speculează că bărbatul ar putea avea cancer de colon.

Câteva zile mai târziu, dezvoltă leziuni ale pielii – un alt semn cheie al variolei maimuțelor.

Un număr înșelător de cazuri

La prima vedere, focarul de variola a maimuțelor din Statele Unite nu arată chiar atât de rău, mai ales în comparație cu alte țări. De la începutul epidemiei internaționale în mai, Statele Unite au înregistrat 201 cazuri de variola maimuță. În schimb, Marea Britanie are aproape 800 de cazuri. Spania și Germania au peste 500.

Dar în Statele Unite, numărul oficial de cazuri este înșelător, au declarat Makofane și alți oameni de știință pentru NPR. Focarul este mai mare – poate mult mai mare – decât sugerează numărul de cazuri.

Pentru multe cazuri confirmate, oficialii din domeniul sănătății nu știu cum persoana a luat virusul. Persoanele infectate nu au călătorit sau nu au fost în contact cu o altă persoană infectată. Aceasta înseamnă că virusul se răspândește în anumite comunități și orașe, într-un mod criptat.

„Faptul că nu putem reconstrui lanțul de transmitere înseamnă că probabil ne lipsesc o mulțime de verigi din acel lanț”, a spus epidemiologul de la Universitatea Brown Jennifer Nuzzo. „Și asta înseamnă că acele persoane infectate nu au avut ocazia să primească medicamente care să le ajute să se recupereze mai repede și să nu dezvolte simptome grave.

„Dar înseamnă, de asemenea, că pot răspândi virusul fără să știe că sunt infectați”, adaugă ea.

Cu alte cuvinte: „Nu avem idee cât de mare este epidemia de variola a maimuțelor în Statele Unite”, spune biologul de la Universitatea din New York, Joseph Osmundson. “

De ce sunt detectate atât de puține cazuri? Test. În multe privințe, Statele Unite au renunțat la testarea variolei maimuțelor.

În toată țara, agențiile de sănătate publică efectuează prea puține teste – mult prea puține, spune Osmundson. „Oficienții de stat neagă testarea oamenilor, deoarece folosesc o definiție restrânsă a variolei maimuțelor pentru a decide cine este testat. Ei testează doar într-un număr foarte mic de cazuri”.

Luați de exemplu omul pe care îl cunoaște Makofane. În cele din urmă, după ce a văzut mai mult de patru medici, bărbatul găsește în sfârșit un activist care încearcă să extindă testările. Activistul îl pune pe bărbat în legătură cu un medic care comandă un test printr-o companie privată (care lucrează la producerea unui test comercial). Rezultatul: este pozitiv. Are variola la maimuță.

Makofane spune că situația actuală de testare este atât de „îngrozitoare” în Statele Unite, încât și-a lansat propriul studiu, numit RESPND-MI, pentru a determina prevalența variolei maimuței în New York și pentru a-și ajuta prietenii să împărtășească informații despre variola maimuței.

CDC nu va dezvălui NPR numărul de teste efectuate în toată țara și nici agenția nu va spune unde este probabil să se producă transmiterea comunitară în Statele Unite (NPR a trimis mai multe e-mailuri agenției cu privire la aceste aspecte, dar știrile a refuzat să comentați sau oferiți un interviu.)

Joi, CDC a spus New York Times, a efectuat 1.058 de teste la variola maimuțelor. Cu toate acestea, nu se știe câte dintre aceste teste sunt duplicate pentru aceeași persoană. Și mai multe surse implicate în testarea variolei maimuțelor se îndoiesc că agenția a testat atât de multe cazuri. O sursă a declarat pentru NPR că până vineri, CDC a testat aproximativ 300 de cazuri. La acel moment, aproximativ 100 dintre aceste teste erau pozitive, o rată de pozitivitate de peste 30%.

Când focarul a început luna trecută, CDC a ajutat rapid la stabilirea testării la aproximativ 70 de laboratoare de stat și locale din întreaga țară. Spre deosebire de COVID, agenția avea deja un test dezvoltat și gata de trimis la laboratoare.

„Ar trebui să sărbătorim această investiție anterioară”, spune Nuzzo. „Asta înseamnă pregătirea.

Un sistem de testare ineficient

Dar, pe măsură ce nevoia de testare a crescut – și boala a devenit mai comună decât au prezis autoritățile inițial – sistemul de testare pus în aplicare de CDC a încetat să funcționeze bine, pentru că de fapt îi descurajează pe medici să comande un test pentru variola maimuței.

Furnizorii ar trebui să depună toate eforturile pentru a comanda un test. Ei trebuie să primească permisiunea și instrucțiunile de la laboratoarele locale sau de stat, spune Nuzzo. Procesul este greoi și de multe ori necesită timp. Uneori, un medic trebuie să stea ore întregi la telefon.

„Este cu adevărat blocajul care ne îngrijorează”, spune ea. „Trebuie să punem o plasă mai largă cu teste pentru a găsi infecțiile care ne lipsesc. Și acest lucru este foarte greu de făcut dacă facem greoi și dificil pentru furnizorii de asistență medicală să solicite un test în zilele lor aglomerate.”

Nuzzo spune că CDC și departamentele locale de sănătate trebuie să elimine barierele în calea testării. „De asemenea, vreau să fac testarea mai ușoară și mai răspândită, astfel încât toți clinicienii să simtă că pot testa un pacient. Orice pacient cu o erupție suspectă”.

Și medicii și asistentele trebuie să înțeleagă mai bine cum arată de fapt variola maimuțelor la pacienți. Este diferit de ceea ce este în manualele medicale. Se poate prezenta la fel ca multe alte boli, inclusiv herpesul, sifilisul și cancerul de colon.

„Infecțiile au fost detectate pe scară largă la bărbații care întrețin sex cu bărbați, care de obicei pot solicita tratament la o clinică de sănătate sexuală”, spune Nuzzo. “Acești furnizori pot cunoaște în mod special variola maimuțelor și sunt mai dispuși să trimită o probă pentru testare. Dar este posibil să nu vedem acest nivel de educație și dorința de a testa cu alți furnizori de asistență medicală. , care văd diferite tipuri de și asta înseamnă că putem rata infecții la diferite grupuri de pacienți.”

Joi după-amiază, CDC a anunțat că lucrează pentru a intensifica testele la laboratoarele majore pe care furnizorii de servicii medicale le folosesc în mod normal. Iar agenția își propune să faciliteze testarea în iulie.

Dar Nuzzo spune că modificările aduse testării trebuie să aibă loc imediat. Ar trebui să fie mai ușor acum pentru medici să trimită mostre la laboratoarele care efectuează deja aceste teste.

„Timpul nu este de partea noastră aici”, a spus ea. „În fiecare zi în care amânăm, ne lipsesc verigile din lanțul de transmitere și permitem ca acest focar să crească, poate dincolo de control.”

Iar variola maimuțelor, la fel ca COVID, ar putea deveni o problemă pe termen lung – poate chiar permanentă – aici, în Statele Unite.

Add Comment