Fred VanVleet de la Toronto Raptors iese pentru Game 5 cu un flexor încordat al șoldului; nesigur de revenirea în serie împotriva Philadelphia 76ers

PHILADELPHIA — Toronto Raptors nu va avea apărătorul All-Star Fred VanVleet pentru meciul 5 din prima rundă împotriva Philadelphia 76ers – și probabil mai mult – cu o entorsă la flexorul șoldului stâng.

„Poți să nu-ți mai ții respirația”, a spus VanVleet cu un zâmbet ironic după ce s-a așezat la marginea terenului aici, la Wells Fargo Centre, înaintea împușcăturii din Toronto luni dimineață. „Ies în seara asta. Am putut să-mi fac un RMN… nimic prea grav, dar care arată clar o entorsă la flexorul șoldului.

„Așa că voi ieși în seara asta, o iau zi de zi și plec de acolo”.

Când a fost întrebat dacă va putea să se întoarcă în meciul 6, VanVleet, care a spus că accidentarea s-a produs atunci când a făcut o derapaj defensiv în primul sfert din meciul 4, a părut pesimist, spunând în schimb că s-ar simți „bine” să se întoarcă pentru meciul. începutul unei posibile serii de semifinale a Conferinței de Est.

Singura problemă cu asta? Toronto intră în Game 5 cu o înfrângere de 3-1 în serie, iar după ce a trecut cu 3-0 înainte de a câștiga Game 4 – un deficit pe care nicio echipă nu l-a depășit în istoria NBA.

“Nu știu. Chiar nu știu”, a spus VanVleet despre statutul său potențial în Jocul 6. “Voi lăsa întotdeauna fereastra deschisă. Știi, nu este unul dintre acele lucruri în care sunt de patru ori. săptămâni. Probabil că va dura ceva timp. Sper că putem extinde acest lucru și m-aș simți bine că poate juca în runda următoare.

„Știu că nimeni nu crede că putem [win this series], dar cred că putem. Așa că o să mă simt bine. Dar o să rămân pozitiv și o să fac cât de multă dezintoxicare pot, să mă recuperez și o să o iau pe zi ce trece.”

VanVleet a șchiopat în mod clar în prima jumătate a jocului 4 de sâmbătă după-amiază, înainte de a greși cu 4:57 rămase în al doilea sfert, rupându-și tricoul în jumătate și șochând de pe terenul din interiorul Scotiabank Arena, pentru a nu se mai întoarce niciodată pe bancă. .

Sâmbătă, a făcut un RMN mai târziu, care a evidențiat încordarea flexoarelor șoldului, dar nimic mai rău. VanVleet a recunoscut că ruperea tricoului din frustrare a fost o combinație între a nu putea continua să joace și a fi îngrijorat că imaginile au arătat o deteriorare reală a șoldului.

“Probabil ambele. Adică, cred că nu eram îngrijorat că am nevoie de operație sau altceva, dar știam că nu mă voi întoarce. Și să fiu într-o situație cu această echipă și să fiu puțin jenat deja… știi că se întâmplă la un moment dat și încerci să mergi până când nu mai poți, dar mai mult doar să fii în momentul de față, să dorești să fii acolo cu băieții luptă, încercând să câștigi.”

VanVleet, care și-a făcut prima apariție la All-Star în acest sezon, s-a luptat cu probleme sâcâitoare la genunchi în ultimele două luni și a spus că problema flexorului șoldului este, de asemenea, ceva pe care l-a reușit uneori pe tot parcursul sezonului. De data aceasta, însă, a fost mult mai rău decât luptele anterioare cu ea.

Antrenorul Raptors Nick Nurse a simpatizat cu portarul său vedetă, spunând că este clar că VanVleet, care trage 35% din teren și 33% din 3 în primele patru jocuri ale acestei serii, nu a fost el însuși.

„Cred că a fost un an greu pentru el”, a spus Nurse. „Cred că a fost un an greu pentru el.

„Vreau să spun, uite, el a fost, chiar și înainte de asta, cred că toată lumea putea să vadă că lucrează puțin, nu? Deci, nu știu. Adică, nu cred că acesta va dura pentru totdeauna și, sper, asta ajută, poate și alte lucruri, știi, în timp ce el este plecat, s-ar putea să le modifice puțin și să scape de unele dintre acele alte lovituri, vânătăi și altele asemenea.”

Între timp, Raptors mai au un meci de jucat. Asistenta spune că Rookie of the Year Scottie Barnes, care s-a întors de la propria sa accidentare, o entorsă la glezna stângă, în Game 4, se va descurca foarte mult cu mingea, așa cum a făcut în a doua jumătate a Game 4 când VanVleet a fost eliminat. , Pascal Siakam participând și el la ștafeta lăsată de VanVleet fiind forțat pe bancă.

La rândul său, VanVleet a spus că va fi obligat să încerce să-și ajute coechipierii pe tot parcursul zilei de luni, glumind că ar putea chiar să poarte unul dintre tricourile polo pe care le poartă personalul de antrenor al Nurse în timpul jocului. Dar, în general, el a spus că încearcă să fie cât mai pozitiv cu privire la situație.

„Întotdeauna este ceva plin de satisfacții, știi, să pui în joc pentru colegii tăi, știi, pentru frații tăi din dressing, știind că nu ai 100 de ani. [percent]”, a spus VanVleet. “Corpul meu a intrat în sfârșit, așa că iată-ne.

.

Add Comment