iPhone 14 ar putea avea crestătură, același cip iPhone 13, fără model mini

iPhone 14 poate fi oferit într-o gamă Pro și non-Pro.

iPhone 14 poate fi oferit într-o gamă Pro și non-Pro.
Fotografie: Caitlin McGarry/Gizmodo

da cel iPhone 13 a suferit recent a împrospătare verde mentă, dar acum nu este momentul să cumpărați smartphone-ul actual al Apple, dacă sperați să obțineți cel mai bun hardware. Conferința pentru dezvoltatori Apple este chiar după colț și au apărut noi zvonuri despre ceea ce se află la orizont. Dacă puteți rezista încă șase luni și vă permiteți niște echipamente noi, veți dori să așteptați iPhone 14.

În plus față de iMac M3, ceaunul de zvonuri clocotește peste opțiunile de dimensiune mai mare a ecranului ale iPhone 14, camerele foto mai bune și puterea de procesare sporită pe modelele sale Pro. Mark Gurman de la Bloomberg, care este cunoscut pentru că a fost în mod repetat la curent cu scurgerile și zvonurile Apple, a evidențiat iPhone 14 în cea mai recentă ediție a lui. A aprinde newsletter, care este plin de informații suculente despre ceea ce va veni în curând peste tot în tabăra de mere. Iată la ce vă puteți aștepta când Apple va dezvălui detaliile următoarei sale flagship.

Crestătura nu merge nicăieri

În timp ce modelele de la Google și Samsung au adoptat o cadență de reproiectare la fiecare doi ani, Apple a trecut la o cadență la fiecare trei ani. Deoarece iPhone 14 este din punct de vedere tehnic a treia versiune de la iPhone 12, va fi probabil ultimul șoc înainte de o revizie majoră a modelului. Potrivit lui Gurman, iPhone 14 va semăna cu predecesorii săi până la marginile plate metalice și colțurile rotunjite care au devenit un element de bază al designului iPhone.

Crestătura este, de asemenea, probabil să revină, potrivit Bloomberg. Aici vă puteți aștepta să vedeți Face ID și camera frontală. Ar trebui să fie soluția Apple până când va putea „integra complet Face ID și camera frontală în afișajul în sine”. Bloomberg susține că mai sunt „trei sau patru ani” până să se poată face, deși sunt sigur că există Producătorii de Android acolo cu idei despre cum să ocoliți asta.

Ecrane mai mari sunt pe drum

Apple a început să ofere varianta iPhone Mini pentru persoanele care doresc telefoane mai mici pe durata de viață a iPhone 12, dar iPhone 14 ar putea avea o traiectorie diferită. În loc să înceapă cu o variantă iPhone Mini de 5,4 inchi și să mărească lista de specificații și preț, Gurman presupune că Apple va oferi un iPhone de 6,1 inchi și 6,7 inchi în configurații Pro și 6,7 inchi. Aceasta înseamnă că nu va trebui să cheltuiți prețul mai mare pentru varianta Pro pentru a obține un ecran mai mare.

Bloomberg observă că acest lucru este de bun augur pentru o mișcare strategică a Apple, deoarece își reorientează afacerea pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților săi de peste mări. În China, de exemplu, Max este cea mai bine vândută versiune a iPhone, iar limitarea dimensiunii ecranului la un anumit punct de preț împiedică potențialul de creștere al Apple pe această piață cheie. În străinătate, este încă o luptă pentru cota de piață între Apple și Android.

Pro este asa de pro

Din ceea ce au declarat surse pentru Gurman, Apple va încerca să diferențieze mai clar modelele sale de telefoane Pro de telefoanele sale de bază în viitor, similar cu Google. Gama de pixeli oferă o versiune Pro mult mai puternică și Samsung include toate acestea în telefoanele cu varianta Ultra. Alegerea dintre modelele Pro și non-Pro nu va afecta doar camerele sau dimensiunea ecranului, dar va depinde probabil și de alte specificații.

Este posibil ca iPhone 14 Pro să aibă toate caracteristicile inteligente ale camerei de vârf oferite de Apple, inclusiv un senzor de 48 de megapixeli pentru camera cu unghi larg, ceea ce ar însemna fotografii la rezoluție mai mare de la obiectivul principal al iPhone. Se presupune că iPhone 14 standard va avea doar un shooter de 12 megapixeli. Aceasta seamănă cu strategia celor mai recente versiuni de telefoane Android, inclusiv Galaxy S22 de la Samsung. În special, cel S22 Ultra oferă o cameră principală de înaltă rezoluție, deși face fotografii combinând pixeli pentru a extrage date.

Versiunea non-Pro a iPhone ar putea rămâne și pe cipul A15 al iPhone 13, în timp ce versiunea Pro va beneficia de creșterea noului procesor A16. Pare o strategie care ajută la rezolvarea problemelor lanțului de aprovizionare care au afectat industria. Dar este o minune ce vor oferi versiunile non-Pro ale iPhone 14 pe care iPhone 13 Pro nu le oferă deja, pentru că acel telefon are deja A15 și cele mai bune specificații ale acestei generații. De ce nu ar economisi cineva bani pe iPhone 13 Pro de anul trecut și nu ar obține sistemul îmbunătățit de telefotografie în loc de ceva care este inventat?

Cine a cerut conectivitate prin satelit?

În cele din urmă, Gurman scrie că Apple lucrează pentru a aduce conectivitate prin satelit la iPhone. Acest lucru nu ar afecta capacitatea iPhone-urilor de a efectua apeluri prin rețele de satelit, dar ar ajuta la raportarea situațiilor de urgență sau la trimiterea unui mesaj scurt unui contact de urgență atunci când acestea sunt în afara razei de acoperire. Apple a lucrat de ceva timp pentru a aduce acest lucru în gama sa.

Apple ar putea, de asemenea, să colaboreze Globalstar servi ca furnizor de satelit. Compania a fost de acord să achiziționeze 17 noi sateliți pentru a furniza „servicii continue prin satelit” unui client nenumit. Mulți consideră că acel client este Apple. Caracteristica este similară cu ceea ce face Apple cu AirTags, în care creează un fel de rețea mesh proprietară. Cel puțin cu ofertele prin satelit, Apple poate face din asta o afacere de securitate.

Cele mai multe dintre aceste scurgeri și zvonuri se răspândesc încet înaintea WWDC de la Apple. Conferința pentru dezvoltatori a companiei va avea loc virtual în săptămâna 6-10 iunie. Probabil că vom auzi mai multe despre noutățile iPhone, Mac, iOS 16, watchOS 9 și macOS 13.

.

Add Comment