John Lynch, directorul general al San Francisco 49ers

SANTA CLARA, California – Directorul general al echipei San Francisco 49ers, John Lynch, nu s-a grăbit să răspundă la întrebările despre receptorul Deebo Samuel, în conferința de presă anterioară proiectului de luni.

Înainte de a deschide sesiunea de aproape 30 de minute pentru întrebări, Lynch a petrecut aproximativ 5½ din acele minute mulțumind personalului său pentru munca asiduă la viitoarea draft NFL și discutând draftul în sine. O scurtă mențiune despre Samuel a fost amestecată, dar doar pentru a spune că nu avea intenția de a divulga niciun detaliu despre situație.

În cele din urmă, anchetele au venit în grămadă și, deși Lynch nu a dezvăluit de ce Samuel a cerut o tranzacție, nici detalii despre negocieri sau cum au ajuns lucrurile în acest punct, el a spus clar că Niners au fost reticenți să schimbe steaua / alergarea. receptor. înapoi.

„Nu îmi pot imagina că vreau să părăsesc Deebo”, a spus Lynch. „Te treci prin exerciții, deși nu avem o alegere în prima rundă, trebuie să fii minuțios în acest proces și să fii pregătit pentru tot. Deci, treci prin asta și faci asta. Este prea bine. a unui jucător… nu avem decât dragoste pentru el și nimic altceva decât apreciere pentru ceea ce a adus, dar nu-i lăsați pe băieți ca ăsta să intre. Deci nu îmi pot imagina un scenariu în care am fi avut [trade him].”

Samuel i-a spus lui Jeff Darlington de la ESPN săptămâna trecută că a cerut o tranzacție, iar rapoartele ulterioare au remarcat că Samuel a refuzat să-i angajeze pe Niners la o posibilă prelungire a contractului. Samuel intră în ultimul an al contractului său de începător, o înțelegere care vine cu un plafon de puțin sub 5 milioane de dolari pentru 2022.

Lynch a recunoscut că Samuel a cerut o tranzacție, dar a refuzat să mai adauge ceva, menționând că „nu este productiv” să discutăm detaliile negocierilor contractului. Lynch, totuși, a spus că echipa și Samuel au fost în contact în ultimele săptămâni și că situația lui Samuel nu a schimbat abordarea echipei față de draftul NFL.

49ers nu dețin o alegere în prima rundă, iar Lynch a spus că se așteaptă ca seara de joi să fie „puțin plictisitoare” din cauza asta.

Desigur, asta nu înseamnă că speculațiile despre un potențial schimb cu Samuel vor încetini pe măsură ce ne apropiem de această primă rundă. Când a fost întrebat dacă o ofertă mare ar putea schimba părerea soților Niners cu privire la tratamentul lui Samuel, Lynch a lăsat ușa ușor deschisă.

„De când suntem aici, am fost consecvenți că ascultăm aproape pe oricine”, a spus Lynch. “Este ceva ce vom face mereu. Dar nu îmi pot imagina că îl părăsesc pe Deebo. A fost un jucător atât de grozav pentru noi. Înseamnă atât de mult pentru această franciză.”

Samuel vine dintr-un sezon dinamic și unic în care a înregistrat 77 de recepții pentru 1.405 de yarzi și șase aterizări pentru a merge împreună cu 365 de yarzi în cursă și opt touchdown-uri, pe măsură ce a inventat termenul „wideback” pentru capacitatea sa de a comuta între receptor și alergare tradițională. înapoi.

Unele rapoarte au indicat că Samuel a fost nemulțumit de această utilizare din cauza costului suplimentar pentru corpul său. În timpul și după sezon, Samuel nu și-a exprimat astfel de îngrijorări, iar părțile păreau să se îndrepte către o înțelegere pe termen lung în acest extrasezon, înainte de cererea comercială a lui Samuel.

De aceea, a fost puțin confuz să vedem de ce Samuel este acum interesat să părăsească San Francisco.

— Dar asta e viața, spuse Lynch. „Trebuie să lucrezi la lucruri și așa intenționăm să facem.”

Între timp, cei de la 49ers și-au început programul de antrenament de extrasezon săptămâna trecută fără Samuel. Potrivit jucătorilor din clădire, situația lui Samuel nu a fost prea mult discutată.

„Afacerea lui Deebo este afacerea lui”, a spus atacatorul ofensiv Mike McGlinchey. “Nu este ceva despre care jucătorii vorbesc niciodată în afară de felicitări după negocierile contractului… Dar nu este un secret ce înseamnă Deebo pentru echipa noastră de fotbal. Este unul dintre cei mai buni jucători ai noștri, dacă nu cel mai bun jucător al nostru și merită totul. Se întâmplă, dar evident că este între acei tipi și ei să-și dea seama.”

Linebackerul Fred Warner, care a fost într-o situație similară cu Samuel anul trecut, a devenit în cele din urmă cel mai bine plătit linebacker (la momentul semnării) din istoria ligii chiar înainte de cantonamentul de deschidere din iulie. Warner a spus că a fost nevoie de multă răbdare, dar a funcționat până la urmă.

„Toți ne pasă de Deebo”, a spus Warner. „Înțelegem cu toții când este acea parte a procesului, acel jucător trebuie să treacă prin asta. Oamenii care au trecut prin asta sunt acolo pentru a-l ajuta dacă are întrebări sau orice altceva, dar este „Este un adult. trebuie să treacă prin acel proces și cu toții trebuie să respectăm asta. Aceasta este partea de afaceri a jocului… cam așa este procesul lui în acest moment.”

Un alt jucător care trece prin acest proces este defensiv-ul Nick Bosa, care este, de asemenea, eligibil pentru o prelungire a contractului pentru prima dată. Luni, soții Niners au exercitat opțiunea de al cincilea an pe Bosa, care nu participă la prima parte voluntară a programului de extrasezon, dar nu din motive contractuale.

Lynch a susținut din nou că, la fel ca Samuel, o înțelegere pentru Bosa este o prioritate și va veni „când va fi momentul potrivit”.

În altă parte, fundașul Jimmy Garoppolo încă se întoarce de la o intervenție chirurgicală la umărul drept și de la dezintoxicare din Los Angeles, în timp ce Niners așteaptă dezvoltarea comerțului.

„Am fost în legătură cu reprezentarea sa și am comunicat cu el”, a spus Lynch. “Cred că progresul este bun, așa că urmează aproape unde am spus și se lansează spre sfârșitul lunii iunie și apoi crește de acolo. Acolo se întâmplă.”

Alex Mack, centrul de 36 de ani al echipei, care tocmai și-a încheiat al 13-lea sezon NFL, încă nu a decis dacă se va întoarce în echipă sau se va retrage. Lynch a indicat că Mack va dezvălui această alegere atunci când o va face.

„Am avut discuții cu Alex, am comunicat cu el”, a spus Lynch. “Aș spune că nu voi vorbi în numele lui Alex despre asta. Cred că, la momentul potrivit, Alex va comenta asta.”

49ers au nouă alegeri în draftul NFL, inclusiv trei în Ziua 2. O alegere anticipată la centru este probabil, indiferent de decizia lui Mack, dar ar putea fi și un indicator al direcției în care se îndreaptă.

.

Add Comment