Knotwords zdrobește Wordle cu cuvinte încrucișate

De ani de zile, designerul Zach Gage a fost îndrăgostit de lucrările renumitului editor japonez de jocuri Nikoli. Compania este cel mai bine cunoscută pentru popularizarea sudoku-urilor și este renumită pentru interpretările sale minimaliste ale puzzle-urilor precum nonogramele (pe care fanii Nintendo le-ar putea recunoaște drept Picross). Pentru Gage, crearea acestui tip de puzzle curat, simplu și accesibil a fost un obiectiv mult căutat. El o descrie ca pe un „un fel de obsesie”, care „se simte ca o provocare de design foarte mare pentru că este atât de greu de realizat”. A încercat multe idei, dar în cele din urmă a găsit o soluție: umilul puzzle de cuvinte încrucișate.

Săptămâna aceasta, Gage și partenerul său Jack Schlesinger ies Cuvinte cheie pe iOS, Android, Mac și PC. Este un joc construit pe principiul că cea mai interesantă parte a unui puzzle de cuvinte încrucișate nu sunt de fapt toate indiciile inteligente, ci grila de litere în sine. „Există un astfel de lucru ciudat în ceea ce privește cuvintele încrucișate că, dacă vorbiți de cuvinte încrucișate cu cuvinte încrucișate, totul se referă la indicii și structura indiciului”, spune Gage. „Dar chestia este că grila de litere este incredibil de complicată… dar ca jucător, este ca acest mic efect secundar pe care nici măcar nu te concentrezi.”

Cuvinte cheie utilizați această grilă ca bază pentru un joc de puzzle bazat pe cuvinte. Fiecare Cuvinte cheie Puzzle-ul este ca un cuvinte încrucișate, dar în loc să folosești indicii criptice pentru a rezolva ceea ce sunt în esență întrebări triviale, rezolvi puzzle-ul creând cuvinte valide din grupuri predeterminate de litere. Fiecare puzzle este împărțit în zone, iar în fiecare zonă poți folosi doar anumite litere. Provocarea este de a găsi modalități de a folosi aceste aranjamente specifice de litere pentru a crea cuvintele corecte, care umple grila ca într-un puzzle de cuvinte încrucișate. Pentru cei care nu pot vedea acest lucru, consultați GIF-ul de mai jos sau trailerul de mai sus:


Cuvinte cheie.

Dacă numele Gage îți sună familiar, probabil că, în ultimii ani, a lansat o serie de aplicații care urmăresc să reinventeze sau să reimagineze jocurile clasice. Aceasta include articole precum șah cu adevărat rău, flip flops solitarși piscina de buzunar. A proiectat chiar și o nouă versiune a Şarpe pentru dispozitivul portabil Playdate recent lansat, iar în 2020 s-a asociat cu Schlesinger în încercarea de a crea o versiune digitală mai bună a sudoku. Conceptul pentru Cuvinte cheie este de fapt mai devreme Sudoku bun: perechea a pus inițial proiectul în așteptare pentru a lucra la jocul sudoku. Ca parte a acestui experiment, au găsit o nouă inspirație de la KenKen, un derivat al sudoku-ului care împarte grila puzzle-ului în zone, fiecare dintre ele asociată cu o ecuație matematică, astfel încât nu trebuie doar să rezolvi puzzle-ul tradițional sudoku, ci și să obții. corectul aritmetic. Schlesinger a venit cu ideea de a aplica acest lucru în jocul lor de cuvinte prototip.

„Chiar a lovit o coardă pentru că atunci când lucram Sudoku bun, mama încerca cu adevărat să mă determine să fac un joc KenKen,” spune Gage. “Ea a spus: “Sudoku este cu adevărat plictisitor. KenKen este foarte interesant pentru că în Sudoku doar aplicați modele. Dar în KenKen fiecare situație este unică și trebuie să vă gândiți la posibilitățile spațiului.” Gage spune că atunci când a aplicat idee de zonă să Cuvinte cheie „A funcționat instantaneu”. Cuplul s-a separat apoi; Gage a început să facă puzzle-uri manual, în timp ce Schlesinger a dezvoltat un generator de puzzle. Ei ar compara apoi notele pentru a determina cum să genereze puzzle-uri ideale pentru jocul final.

A Cuvinte cheie puzzle de la început (stânga) până la sfârșit (dreapta).

Desigur, nu poți vorbi despre un joc de cuvinte în 2022 fără a menționa elefantul din șase litere din cameră: wordle. A numi jocul zilnic de ghicituri al lui Josh Wardle o senzație ar fi să-l exprim ușor. Gage spune că a văzut succesul răsunător al Wordle – care include, printre altele, achiziția acestuia de către New York Times„a fost o inspirație” și a influențat o serie de aspecte ale Cuvinte cheie. Poate cel mai notabil este structura; unul dintre wordleeste că există un singur puzzle în fiecare zi, creând un fel de ritual pentru jucători. Versiunea gratuită a Cuvinte cheie va prezenta, de asemenea, un nou puzzle în fiecare zi, precum și 10 puzzle-uri suplimentare în fiecare lună. (Jocul va fi descărcat gratuit, dar o achiziție unică în aplicație de 11,99 USD sau un abonament anual de 4,99 USD, le va oferi jucătorilor acces la experiența completă, inclusiv o arhivă a puzzle-urilor anterioare.)

Ideea a fost să stai departe de natura axată pe retenție, care este atât de comună în jocuri – lucruri precum misiunile zilnice care domină majoritatea experiențelor de servicii live – și, în schimb, să găsești o structură care să încurajeze jucătorii să se adapteze Cuvinte cheie în viața lor într-un mod mai natural. „Sunt interesat să fac jocuri care sunt concepute pentru a fi jucate într-un anumit mod și să sărbătoresc oamenii cărora le place să joace jocuri în acest fel”, spune Gage. „Este frumos să ai un lucru în viața ta care se simte ca un ritual în care joci unul în fiecare zi, sau te trezești și faci acel lucru înainte de micul dejun, sau te trezești și rezolvi cuvintele încrucișate cu micul dejun.”

Celălalt lucru mare wordle a găsit o modalitate ingenioasă pentru jucători de a împărtăși experiența; cu toții am văzut fluxurile noastre sociale inundate de pătrate reprezentând puzzle-ul acelei zile. Este o imagine distinctă care îi intrigă pe cei care nu joacă, dar are și un plus de sens pentru cei care au. wordle parte a rutinei lor. Cuvinte cheie merge într-o direcție ușor diferită. Deoarece jocul funcționează și ca un joc de hârtie și stilou, atunci când rezolvați un puzzle care vă place foarte mult, puteți partaja o versiune goală, imprimabilă a acelui puzzle pe care oamenii din feedul dvs. o pot ridica și rezolva, chiar dacă nu o fac. nu este instalat. „De ce să nu distribui puzzle-ul pe internet și să spui cumva: „Îmi place foarte mult acest puzzle astăzi. Acesta a fost foarte bun. Verificați-l.”

Această natură a pixului și a hârtiei ar putea indica și viitorul jocului. La fel ca cuvintele încrucișate și sudoku-urile au devenit populare în parte datorită sindicarii ziarelor, Gage consideră că Cuvinte cheie ar putea urma un model similar. Acest lucru, la rândul său, creează potențialul pentru versiuni localizate ale jocului; deși în prezent este disponibil doar în limba engleză, Gage își imaginează un viitor în care creatorii de puzzle-uri își proiectează propriile puzzle-uri pentru piețele locale. „Dacă este ceva care are succes”, spune el despre Cuvinte cheie„Vizarea unei piețe de sindicat este ceva care ne interesează cu adevărat, deoarece cred că funcționează foarte bine ca un joc de pix și hârtie.”

Deocamdată, însă, accentul se pune pe versiunea digitală a jocului, care va fi lansată pe 28 aprilie.

Add Comment