Nets a lui Kevin Durant a petrecut tot sezonul căutând răspunsuri și, în cele din urmă, au rămas fără timp

NEW YORK – În pragul eliminării, fără victorie în trei meciuri din playoff împotriva celor de la Boston Celtics, Brooklyn Nets a încercat încă o dată să explice ce a fost în neregulă. Steve Nash a spus că au întors mingea pentru că se puneau întrebări. Blake Griffin a spus că nu aveau spiritul potrivit și nu erau o unitate unită. Kyrie Irving a spus că încă încercau să înghețe. Kevin Durant a spus că nu are prea mult spațiu de operare, că nu a vrut să se forțeze și că se gândește prea mult.

„Doar un joc prost”, a spus Durant la Barclays Center, după înfrângerea cu 109-103 a Brooklyn-ului în meciul 3 din prima rundă de sâmbătă. — Un joc de rahat.

Superstarurile văd mai puține echipe duble și mai puține asistențe defensive atunci când fac echipă, iar Superechipele sunt menite să facă jocul ușor. De ce, atunci, Durant și Irving au avut atât de greu? Este corect că Boston este cea mai bună echipă defensivă imaginabilă? În afară de încă o oprire în deschiderea seriei, ar fi putut face ceva Nets pentru a evita asta?

Ce s-a întâmplat cu PG județul PG?

Au trecut mai puțin de două săptămâni de la ultimul meci din sezonul regulat al lui Brooklyn. Irving l-a numit pe Durant „PG al comitatului PG (adică apărătorul din comitatul Prince George) în vestiar și la conferința de presă de după joc. Durant nu a șutat bine împotriva Indiana Pacers, dar a avut un record în carieră de 16 pase decisive. Irving l-a lăudat că „a lăsat jocul să-i vină” și „nu s-a gândit prea mult”.

Tot sezonul, Durant a avut o acoperire defensivă mai extremă decât și-ar dori. Uneori, echipele îl prindeau în capcană imediat ce trecea pe jumătatea terenului. Nets au jucat în mod regulat doi sau chiar trei jucători pe care apărarea îi ignoră. Nu este o coincidență că în primul joc pe care Joe Harris a ratat din cauza accidentării sale la gleznă de la sfârșitul sezonului, Golden State Warriors au folosit o cutie-și-1 și un triunghi-și -2 în Brooklyn.

În cel mai bun caz, Durant și Nets au reușit să profite de toată această atenție, contracarându-și distanța sub egală cu mișcarea mingii și tăieturi în timp util. În cele 523 de minute din sezonul regulat, Durant și Irving au jucat împreună, Brooklyn a marcat 122,8 puncte la 100 de posesie. Acest număr a scăzut la 111,9 la 100 în 111 minute de playoff împotriva celor de la Celtics. Boston l-a lipsit pe Durant de minge, i-a luat spațiul aerian, i-a luat benzile și i-a dat o pauză.

Nu doar schimbarea și fizicul l-au deranjat pe Durant. Boston este o echipă defensivă sofisticată care comunică, se apropie de trăgători și își folosește lungimea la fel de bine ca oricine. Și Brooklyn a luat-o în felul său.

În serie, Celtics a încercat 103 de 3 puncte pe 74 pentru Nets. Chiar și după ce Brooklyn și-a retras 2-urile lungi sâmbătă, după două jocuri consecutive în care a fost nevoie de mai mult decât orice meci din sezonul regulat. , prea multe posesiuni au mers într-un mod familiar: Durant prinde mingea izolat împotriva unui fundaș dur la aproximativ 17 picioare de coș, privind o apărare încărcată, cu mai mulți coechipieri în interiorul liniei de 3 puncte.

Nu vei crea multe 3 din acest scenariu. Dar Durant este obișnuit să-și găsească ritmul obținând acele tipuri de atingeri și ajungând la locurile lui.

“Cu plăcere [shoot more 3s]”, a spus Nash după antrenamentul de vineri. “Aceasta nu este neapărat natura grupului nostru. În mod ironic, avem o mulțime de trăgători buni în 3 puncte, dar… nu este tot felul lor de loc favorabil numărul 1, ca să spunem așa.

În loc să muncească din greu pentru a aduce lui Durant mingea în interiorul arcului, Nets l-ar fi putut pune să inițieze atacul mai des. O parte din justificarea lui Mike D’Antoni pentru a-l pune pe James Harden pe minge în urmă cu șase ani a fost să-l salveze pe Harden de la folosirea atât de multă energie „în meciul de lupte al oamenilor care încearcă să-l țină și să continue să nege și toate astea”. Brooklyn a găsit un oarecare succes împotriva Bostonului când Durant a rulat ecrane de minge înalte în Game 3, dar aceasta nu a fost strategia principală. Nets a întors mingea de mai multe ori încercând să-i arunce pase de intrare.

„Cred că încercam doar să găsim un echilibru între el să fie în vârful atacului cheie, dar și să nu luăm atâtea driblinguri irosite împotriva apărării irosite”, a spus Irving.

Boston complică lucrurile

În iunie anul trecut, Milwaukee Bucks l-a provocat pe Durant să-i învingă singur și aproape că a făcut-o. Pe lângă faptul că s-a confruntat cu planul de joc defensiv complet opus față de Boston, Durant a fost într-un mediu ofensiv drastic diferit – în capodopera sa de 49 de puncte, 17 recuperări și 10 pase decisive în Game 5, Nets a încercat 43 de 3 puncte. „Centrii” lor, Griffin și Jeff Green, au tras un total de 10 pentru 14 din adâncime.

Cel mai simplu mod de a explica problemele lui Brooklyn în atac este să ne amintim de un vechi aforism de coaching: Infracțiunea este spațiere, iar spațierea este ofensă. Înainte de meciul de sâmbătă, însă, Nash a respins puțin ideea că Nets pur și simplu aveau nevoie de mai multe lovituri de pe teren.

„Este o componentă a acesteia”, a spus el. “Evident că Joe Harris este o înfrângere. Dar tot trebuie să atacăm, mai trebuie să jucăm împreună, trebuie să ne ținem de principiile noastre. Credeam că i-am văzut în prima repriză. [of Game 2] și am încetinit mult în mai multe moduri în a doua repriză.. dar eu ezit foarte mult să dau răspunsuri alb-negru pentru că jocul nu este alb-negru”.

Brooklyn a marcat 130 de puncte pentru 100 de posesii în prima jumătate a jocului 2. Sâmbătă, el a marcat 128,2 pentru 100 în cele 22 de minute ale lui Durant din prima repriză. Posesiunile urâte care au urmat vor fi amintite, dar Nets au arătat că au câteva idei despre cum să atace o apărare cu puține verigi slabe.

La acea posesie din primul sfert la Barclays, Irving i-a înmânat mingea lui Durant, apoi a dat imediat peste un ecran de rachetă de la Nic Claxton. Boston l-a schimbat, lăsându-l pe Marcus Smart mai mic pe Claxton. Irving a intrat în vopsea, a atras ajutor și l-a găsit pe Claxton în locul unde se întinde un lob:

Următoarea piesă, același concept: Durant coboară rapid din minge, Claxton este în locul lui Smart, iar Irving are loc pentru un unu-la-unu, deoarece Durant și Seth Curry sunt de ambele părți:

Aici, Claxton glisează un ecran pentru Patty Mills în jocul de bază în afara limitelor. Grant Williams și Jaylen Brown încurcă comutatorul, iar Durant îi aruncă mingea lui Claxton, care se uită la un Bruce Brown care îl tăie și îl găsește pe Mills larg deschis pentru un 3:

Este genul de lucru pe care l-au avut cei de la Nets când nu puteau să meargă după Daniel Theis sau Payton Pritchard. (Apropo, încă nu este clar de ce l-au lăsat pe Pritchard să dezlege în jocul 2.) Dar este greu și complicat. Celtics nu fac multe greșeli, iar când încerci să manipulezi meciurile, s-ar putea să fii lovit cu cronometrul de lovituri până când obții ceea ce cauți. Beneficiile dispar repede.

Nash a spus că apărarea lui Boston l-a făcut pe Brooklyn să fie nehotărât, ceea ce a dus la turnover-uri ușoare și coșuri la celălalt capăt. „Nu jucăm cel mai bun baschet al nostru, nu suntem puternici în acțiunile noastre, având această convingere”, a spus el. Nimeni nu ar fi trebuit să se aștepte ca această grupă să se transforme în echipa Golden State Warriors din 2019, care a cucerit modelul de schimbare a Houston Rockets cu mișcare constantă și direcționare greșită după ce l-a pierdut pe Durant din cauza unei accidentări la gambe. Ar fi ajutat, totuși, să aibă mai puține eșecuri de genul acesta:

Nets și-au petrecut ultimele șase luni căutând. În seara de deschidere împotriva lui Bucks, au început Griffin lângă Claxton în terenul din față și i-au jucat pe James Johnson, LaMarcus Aldridge și Jevon Carter în a doua unitate. Paul Millsap a luat locul lui Johnson în jocul următor. DeAndre’ Bembry a fost o parte importantă a apărării lui Brooklyn de ceva timp. În ziua de Crăciun, Harden a început o serie de patru meciuri în care a marcat cel puțin 33 de puncte și a oferit cel puțin 10 pase decisive. La mijlocul lunii martie, Nets sperau că Ben Simmons se va întoarce pentru ultimele două meciuri din sezonul regulat.

Într-un meci care trebuie urmărit sâmbătă, Brooklyn a intrat în al patrulea trimestru cu o listă care nu avea fundași și nu jucase niciodată împreună: Mills, Curry, Irving, Durant și Griffin. Griffin nu era din rotație de la jumătatea lunii februarie și înregistrase șase minute într-un meci în cele patru săptămâni premergătoare Meciului 3. Nu a existat niciodată un moment în sezonul 2021-22 în care personalul antrenorilor lui Nash nu a avut… a compromis apărarea pentru spațiere sau invers, experimentând soluții greșite la problemele sale gemene de dezechilibru al listei și lipsa de continuitate. În fața celor de la Celtics, o echipă care oferă cel mai puternic contrast posibil, Nets a rămas fără timp.

Add Comment