„Orice femeie care a făcut o cezariană ar trebui să fie atât de mândră de ea însăși”

Lea Michele a petrecut un „timp prețios” cu fiul ei Ever în timpul pandemiei. (Foto: Getty; proiectat de Quinn Lemmers)

bun venit la Deci Mini WaysYahoo Life parentalitatea serial despre bucuriile și provocările creșterii copiilor.

Lea Michele este obișnuită să se adapteze. De la a-și lua talentele de la Broadway la televiziunile de pretutindeni în timpul mandatului său Bucurie, schimbarea este ceva cu care cântăreața și actrița sunt mai mult decât familiarizate. Cu toate acestea, maternitatea are o modalitate de a arunca curbe majore pentru care nici cele mai echipate viitoare mame nu se pot pregăti. În cazul lui Michele, i s-a spus că va trebui să nască primul ei copil prin cezariană în loc de vagin, așa cum plănuise.

„Trebuie să renunți complet la control și să ai doar credință. Și asta este foarte greu pentru mine”, a spus Michele, în vârstă de 35 de ani, pentru So Mini Ways de la Yahoo Life, în timp ce și-a întâmpinat fiul Ever în august 2020 împreună cu soțul ei Zandy Reich. .

„Am avut o convorbire importantă cu spitalul înainte de a naște copilul și te-au trimis acasă cu această carte groasă cu tot ce te poți aștepta de la experiența ta de naștere în spital și care a fost ca o sută de pagini – și 95 sau 96 de pagini erau despre o naștere vaginală și au oferit doar cinci pagini despre ce să se aștepte la o cezariană”, a spus adauga steaua.

Michele se considera o mare planificatoare și se simțea nepregătită pentru o astfel de operațiune majoră.

„O cezarană este o intervenție chirurgicală; ești tăiat adânc în stomac și, știi, trebuie să faci [after birth] ai grija de tine, ai grija de un copil si fii din nou pe picioare ca o zi mai tarziu. Și este uimitor”, a spus ea.

În ciuda ezitărilor ei inițiale cu procedura, ea spune că experiența ei a făcut-o să vadă cezariana într-o lumină cu totul nouă.

„Cred că femeile simt un sentiment de eșec după ce au făcut o cezariană, [thinking] nu toți am făcut aceeași treabă”, notează ea. „Am fost singur în cameră la 90%. Soțul meu nu a putut intra în cameră și e înfricoșător, iar tu ești întins acolo și legat. Așa că cred că orice femeie care a făcut o cezariană sau a făcut o cezariană ar trebui să fie atât de mândră de ea însăși.”

În ciuda provocărilor legate de naștere în timpul unei pandemii, actrița și-a găsit avantajul în a putea intra în carantină cu familia ei mică și mama ei.

„A fost o mare binecuvântare să fi petrecut atât de speciale și private cu fiul nostru când s-a născut”, spune ea. “[We enjoyed] o intimitate pe care nu am fi avut-o niciodată dacă nu am fi fost într-o pandemie.”

De asemenea, această dată departe de lume a ajutat-o ​​pe Michele să sărbătorească tot ceea ce corpul ei a realizat, fără să simtă că trebuie să „întoarcă”.

„Dacă nu am fi în carantină, [I’d be] să mă întorc la muncă și trebuie doar să urmăresc exact același lucru ca înainte – este uimitor ce face corpul nostru când sunt însărcinate”, spune ea. “Am avut o sarcină foarte dificilă și un travaliu foarte intens și mi-am revenit în timpul cezarianei. secțiunea a fost foarte dificilă. Nu te poți mișca prea mult zile după aceea. Și am avut complicații care au prelungit acel timp. Așa că nu îmi pot imagina presiunea pe care aș fi simțit-o știind că nu mă pot mișca cu adevărat fizic, dar am acea presiune pentru a reveni în formă.”

Alături de presiunile fizice, Michele a observat și așteptări nerealiste ca ea să fie aceeași persoană, mental și emoțional, după naștere.

„Oamenii din jurul nostru se așteaptă să fim exact la fel, în ceea ce privește disponibilitatea noastră și câtă energie putem oferi, iar asta se schimbă atunci când devii părinte. Și așa, cred că am fost norocos să fiu blocat acasă. îmi acord cu adevărat timpul fizic și emoțional pentru a mă recupera”, spune ea.

Râvnită de timp singură, pandemia nu a fost deloc o experiență ușoară pentru actriță, iar efectele negative ale izolării au fost agravate de frica de necunoscut.

„A fost foarte greu în timpul pandemiei, să nu-mi văd familia și să-i fac să-mi întâlnească fiul, dar și, știi, să fiu atât de speriată de ce ar putea însemna această pandemie pentru el”, spune ea.

Abia când lumea a început să se deschidă, ea a simțit revenirea la normalitate.

„Am început să mă simt mult mai ușor și odată ce vremea a început să se încălzească și a putut să iasă și am putut să ieșim, a fost mult mai bine pentru, știi, bunăstarea mea. emoțional și a început să lucrez din nou. Primul lucru pe care l-am făcut a fost că am înregistrat un album de cântece de leagăn numit Tot timpulcare a apărut în 2021 și am putut să-mi iau fiul la studio cu mine, ceea ce a fost foarte drăguț”, spune Michele.

La fel de distractiv ca și aducerea bebelușului la muncă, ea a experimentat o ușoară anxietate de separare odată ce s-a întors complet la meseria ei, reluând rolul ei în trezirea primăverii pentru o reprezentație specială de o noapte, cu distribuția originală a spectacolului premiat de la Broadway. Difuzat pe 3 mai pe HBO și HBO Max, documentarul Trezirea primăverii: cei pe care i-ați cunoscut va aduce un omagiu producției și reuniunii acesteia.

Michele – care s-a bazat pe colegii proaspete Lily Cooper și Lauren Pritchard pentru sprijin în timpul procesului – spune că documentarul este ceva pe care intenționează să-l arate fiului ei Ever, într-o zi, când „este momentul potrivit”.

„Cred că mulți oameni m-au cunoscut de la Bucurie și cred că de acolo a început călătoria mea, dar am avut o istorie foarte bogată în New York și în teatru și mai ales cu acest spectacol. Deci este ceva atât de important și personal pentru mine și ceva de care sunt incredibil de mândră”, a spus ea.

Doriți să primiți știri despre stilul de viață și wellness livrate în căsuța dvs. de e-mail? inregistreaza-te aici pentru buletinul informativ Yahoo Life.

Add Comment