Pixel 5 de la Google a fost ultimul de acest gen

Din când în când voi ridica un dispozitiv aleatoriu de pe Margine examinează dulapul și petrece o săptămână sau două cu el. Este în mare parte din curiozitate aleatorie și cu scopul de a compara produsele „vechi” cu cele mai recente și mai bune. Mai recent, am fost atras de Pixel 5 de la Google. Așa că i-am resetat din fabrică, am actualizat telefonul la Android 12 și l-am folosit ca driver zilnic de câteva zile.

Experiența a fost fantastică. Am mâini foarte mari – un iPhone 13 Pro Max nu pare deplasat în ele – și prefer ecranele mari, așa că nu cred că pot face upgrade complet la Pixel 5. Dar este un telefon atât de bun “mic” (până la standardele 2022) că am fost cu siguranță tentat. Pixel 5 face ușor să fac tot ce am nevoie cu o singură mână. Procesorul său midrange rulează mai bine ca niciodată pe Android 12, iar acest telefon arată încă unic în fața concurenței.

Mai presus de toate, am venit dezamăgit de faptul că Google a renunțat la stilul și dimensiunea Pixel 5 după doar un an. Cel mai mic telefon din gama companiei este în prezent Pixel 5a, care are un ecran de 6,3 inchi. Spre meritul său, Google reduce puțin lucrurile cu viitorul 6A. Dar, cu modelele din seria A, renunți la frumusețe precum afișajul de 90 Hz și încărcarea fără fir. În acest fel, Pixel 5 ar putea fi ultimul de acest fel din gama Google. Atât pentru ochelari de vedere.

Pixel 5 este mai mic decât Pixel 5A și 6A – cu mai mult hardware de ultimă generație pentru pornire.
Imagine: Google

Acum îmi doresc ca Google să păstreze 5 ca un produs în stil „iPhone SE” care este actualizat cu upgrade hardware la fiecare doi ani – fără a pierde ceea ce îl face bun. Să acoperim câteva dintre punctele importante ale Pixel 5.

Design si materiale: Ecranul OLED de 6 inchi al lui Pixel 5 este înconjurat de rame subțiri, simetrice, care fac telefonul confortabil și utilizabil cu o singură mână. Iar stratul texturat „Bio Resin” de pe corpul lui 5 oferă o senzație unică și o aderență liniștitoare atunci când îl țineți pe tot parcursul zilei. Butonul de volum împărtășește această textură, în timp ce butonul de pornire este din metal strălucitor, ceea ce face ușor să deosebești cele două prin atingere. Datorită senzației și dimensiunii sale palmabile, Pixel 5 este unul dintre acele telefoane care pot merge fără carcasă fără a provoca prea multă consternare.

Înainte ca Google să se angajeze în designul comun „sandviș de sticlă” cu Pixel 6 și 6 Pro, modelele anterioare din serie foloseau adesea materiale și texturi distinctive care ajutau telefoanele să iasă în evidență. Cu Pixel 2, era capacul din spate aproape gros al modelului negru. Pixel 4 avea șine laterale aderente. Dar după rășina bio a lui 5 – încă sunt un mare fan al culorii verde Sorta Sage cu acest finisaj – Google a optat pentru o senzație de prindere mai simplă cu produsele emblematice de anul trecut.

Butonul de pornire este simplu în loc să aibă o cheie colorată

Finisajul bio-rășină al Pixel 5 oferă o aderență unică.
Fotografie de Amelia Holowaty Krales/The Verge

Un ecran mai bun: Panoul OLED al lui Pixel 6 poate arăta perfect pe baza primelor impresii. Dar, sincer, este mediocru. Multe fire de discuții de pe Reddit se plâng de probleme de uniformitate, o nuanță verde inestetică la niveluri mai scăzute de luminozitate și alte imperfecțiuni. Minunatul panou LPTO al lui Pixel 6 Pro nu are niciuna dintre aceste probleme, așa că este clar că Google s-a mulțumit cu mai puțin pentru a atinge prețul de 599 USD al lui 6.

Chiar și ecranul lui Pixel 5 mi se pare puțin mai calitativ decât cel 6 care l-a înlocuit. Ambele sunt afișaje de 90 Hz, dar punctul alb al lui 5, uniformitatea și imaginea generală sunt puțin mai frumoase pentru mine. Uneori se poate reduce la variația între unitățile individuale, dar sper să văd mai bine cu Pixel 7.

Senzor de amprentă din spate Pixel Imprint: Încă sunt dezamăgit de faptul că producătorii de telefoane au decis la unison să mute cititorul de amprentă din spatele telefonului, unde degetul arătător se odihnește adesea în mod natural în timp ce îl ține, sub ecran. Scanerele Google Pixel Imprint au fost probabil cele mai rapide și mai consistente din întregul ecosistem Android și, ei bine, să spunem că senzorul din ecran al Pixel 6 și 6 Pro nu l-a egalat niciodată. , chiar și după ce Google și-a îmbunătățit performanța prin actualizări de software. .

Performanță constantă a camerei: Google și-a petrecut câțiva ani optimizându-și fotografia computațională pentru camera principală de 12 megapixeli împărtășită de Pixel 5 și predecesorii săi. Și deși nu are intervalul dinamic al Pixel 6/6 Pro și nu oferă funcții precum Real Tone sau Magic Eraser, Pixel 5 este un shooter consistent. Știi ce vei obține, ceea ce nu se poate spune întotdeauna despre gama Pixel 6. Nu-mi place neclaritatea de fundal neplăcută pe care o obții uneori de la senzorul mai mare al lui 6, dar asta este ceva pe care Google îl va îmbunătăți fără îndoială.

Pixel 6A va fi în curând cel mai mic telefon Google.
Imagine: Google

Pixel 5 nu este perfect

Deși sunt în mare parte mulțumit de performanța netedă și de capacitatea generală de răspuns a Pixel 5 pe Android 12, există încă ocazii în care procesorul Snapdragon 765G de gamă medie lovește un perete și se blochează. Faceți o fotografie și întârzierea frustrantă în timp ce telefonul procesează fotografia rămâne prezentă. Cei 5 pot fi blocați și dacă devii prea ambițios cu multitasking.

Deși sunt încrezător în aspectul și senzația Pixel 5, asigurarea calității hardware de la Google nu este întotdeauna cea mai bună. Multe unități au un spațiu ușor între ecran și corp. După ce telefonul a fost lansat, compania a spus că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la decalaj, dar acesta este exact genul de detaliu minor care mi se pare enervant.

Și apoi mai este acel difuzor groaznic de sub ecran, care încă sună în majoritatea cazurilor, chiar și după ce Google a încercat să-l îmbunătățească cu o setare de „sunet adaptiv”. Acești ochelari simetrici nu au venit fără compromisuri.

Dar chiar și cu aceste dezavantaje luate în considerare, mai este ceva special la acest telefon. Sunt pe cale să cumpăr unul de la Woot, care vinde Pixel 5s noi, nedeschis, la 450 USD. Se pare că Google trebuie să fi dat peste inventar suplimentar într-un depozit undeva. Având în vedere că iPhone mini de la Apple se zvonește că va fi exclus din viitoarea linie iPhone 14, se pare că telefoanele mici sunt (din nou) pe cale de dispariție. Acest lucru face să fie un moment tentant de cumpărare. Singurul asterisc de luat în considerare în cazul Google este că suportul software pentru Pixel 5 se va încheia în octombrie 2023.

Dar poate că până atunci Google va reintroduce un Pixel mic care nu se zgâriește cu funcțiile hardware și nu își ia atât de prostesc pe frații săi mai mari.

Add Comment