Pixel Watch de la Google ar putea fi în sfârșit pe drum – TechCrunch

Tot ce este vechi este nou din nou. Cineva lasă un prototip într-un bar, prototipul ajunge în mâinile unui blogger, apare haosul. Este greu de imaginat un alt dispozitiv care va veni în curând, învăluit în același strat de securitate ca iPhone 4. Gadget-urile și jurnalismul tehnologic au evoluat din acele vremuri de aur, dar nimic ca o scurgere la nivel înalt care să facă să circule sângele în acele vechi degete care bateau. .

Abordarea întreprinderilor de a proteja IP cu orice preț a evoluat, de asemenea, în ultimele decenii. Multe companii și-au dat seama de puterea scurgerilor în timp util. Asta nu înseamnă că vreuna dintre știrile Pixel Watch pe care le-am văzut în ultimele săptămâni și luni a fost intenționată – este doar greu de imaginat că vreunul dintre noi spune multe despre una viitoare. Laptop Google dacă unele informații nu și-ar fi găsit drumul online .

Scurgerea de la restaurantul din weekend vine la câteva zile după ce o cerere de marcă comercială pentru „Pixel Watch” a apărut online. Momentul tuturor pare să indice anunțul iminent al laptopului moderat anticipat. Având în vedere că I/O începe la Shoreline Amphitheatrul în puțin peste două săptămâni, pare sigur să presupunem că – cel puțin – vom primi o privire la mijlocul lunii mai. Google chiar trebuie să facă zgomot aici.

Istoria Google cu articolele purtate la încheietura mâinii a fost – pe scurt – neregulată. Au trecut 7,5 ani de când compania a lansat Android Wear. Produsul a sosit cu mulți parteneri hardware – companii precum Motorola, Samsung, LG și HTC. Sincer, aceasta este o privire destul de bună asupra ecosistemului Android și, pe bună dreptate, doi dintre cei patru au încetat să mai producă telefoane sau cel puțin s-au apropiat.

Samsung s-a îndepărtat de Android Wear destul de repede, optând în schimb să-și dezvolte propria sa aromă unică de Tizen. Mai recent, Motorola a trecut la Moto Watch OS pentru cel mai recent dispozitiv – este un RTOS (sistem de operare în timp real) ușor, similar cu ceea ce folosește OnePlus pe ceasurile sale.

Sistemul de operare purtabil al Google a continuat să stagneze de câțiva ani, deoarece Apple – și într-o măsură mai mică Samsung – au dominat categoria ceasurilor inteligente. În 2018, însă, a fost redenumit. Wear OS a fost o glisare la o pornire gratuită. „Nu facem decât să zgâriem suprafața a ceea ce este posibil cu dispozitivele portabile și urmează o muncă și mai interesantă”, a scris compania într-o postare.

Schimbarea nu a dus la o schimbare masivă a cotei de piață – deși o serie de mișcări mai recente au ajutat la mutarea acul. Cea mai notabilă până acum este o întâlnire cu Samsung. „Noul Wear OS Powered by Samsung” vede companiile unindu-și forțele în încercarea de a merge mână în mână cu Apple, începând cu Galaxy Watch 4. Pentru Samsung, asta înseamnă acces la aplicațiile Play. Asistența de la terți a fost mult timp un punct de blocare major pentru industrie. Pentru Google, asta înseamnă să aibă brusc sistemul de operare pe MULTE mai multe dispozitive.

Samsung s-a descurcat bine, mulțumesc foarte mult, pe partea de purtabil fără ajutorul Google. Desigur, nu avea să depășească Apple Watch în curând, dar compania încă vinde o mulțime de dispozitive. Bănuiesc că depindea de Google să convingă compania de hardware că era încă încorporat în Wear OS. Un lucru pe care nu îl puteți nega este că gigantul de software este mai mult decât dispus să-și bată drumul spre vârf aici. Ai fi iertat că ai uitat că Google a cumpărat tehnologia smartwatch Fossil la începutul anului 2019.

„Dispozitivele purtabile, concepute pentru bunăstare, simplitate, personalizare și utilitate, au potențialul de a îmbunătăți viața, oferind utilizatorilor informații și informații de care au nevoie rapid, dintr-o privire. ochi”, a declarat Stacey Burr, vicepreședinte Wear OS. la momentul. „Adăugarea tehnologiei și a echipei Fossil Group la Google demonstrează angajamentul nostru față de industria de îmbrăcăminte, permițând un portofoliu divers de ceasuri inteligente și satisfacând nevoile în continuă schimbare ale consumatorului aflat în mișcare care caută vitalitate.”

Îmi dau seama acum că am început această postare specifică cu cuvintele: „Zvonurile despre Pixel Watch sunt răspândite de ani de zile”. Asta pune un punct destul de specific despre cât timp am vorbit despre chestia asta.

Această afacere specifică a fost rapid eclipsată de achiziția de către Google a Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari. Acordul a trecut controlul de reglementare, în ciuda unor preocupări rezonabile cu privire la ceea ce ar face noul partener al Fitbit cu volumele masive de date colectate de aceste dispozitive.

„Acest acord a fost întotdeauna despre dispozitive, nu despre date și am fost clar de la început că vom proteja confidențialitatea utilizatorilor Fitbit”, a menționat la acea vreme SVP Google, Rick Osterloh. . „Am lucrat cu autoritățile de reglementare globale la o abordare care protejează așteptările consumatorilor privind confidențialitatea, inclusiv o serie de angajamente obligatorii care confirmă că datele privind sănătatea și bunăstarea utilizatorilor Fitbit nu vor fi folosite pentru reclamele Google și că aceste date vor fi separate de alte Date publicitare Google.

Acum acest turducken tehnologic merge și mai departe. Fossil a achiziționat Misfit în 2015 pentru 260 de milioane de dolari. Fitbit, luptându-se să se extindă în ceasuri inteligente, a cumpărat activele lui Pebble pentru 20,3 milioane de dolari în anul următor. Sincer, a fost o afacere și a rezultat într-un ceas inteligent grozav cu Versa. În cele din urmă, totuși, pare prea puțin, prea târziu, deoarece Fitbit a optat să se vândă la Google.

Cu siguranță, aici avem ingredientele pentru ceva excepțional. Având în vedere recentitatea achiziției de către Fitbit, este greu de știut exact ce parte a tehnologiei sale l-ar face un ceas Pixel de primă generație. Cu toate acestea, este de la sine înțeles că accentul puternic al subsidiarei asupra sănătății va juca un rol central în produsele purtabile Google de acum înainte. Compania încă dezvoltă elemente importante, inclusiv un nou detector A-Fib mereu pornit.

Totul se reunește pe măsură ce Google și-a reînnoit hardware-ul primar. Divizia Pixel a suferit un bilanț/restructurare după ani de vânzări slabe. Acest lucru ne-a oferit Pixel 6 cu adevărat excelent. Chestia este că telefoanele Pixel au fost întotdeauna destul de bune, chiar dacă vânzările lor nu au reflectat acest lucru. Google nu pleacă de la zero aici, exact (nu dacă numiți toată munca pe care Timex și Fitbit și colab. au făcut-o), dar într-adevăr vorbim despre o nouă categorie pentru companie, așa că merită să vă temperați așteptările în consecință. .

Așa că ajungem cu un prototip lăsat într-un bar. Este rotund, cu un spate din sticlă și o coroană care pare să funcționeze similar cu Apple Watch. Dispozitivul are o bandă proprie și o pereche de butoane în jurul marginilor. Este probabil un prototip, dar totul se potrivește cu zvonurile anterioare și cu povestea unui barman care deține produsul pentru un client care aparent nu s-a mai întors pentru asta.

Presupunând că avem aproximativ două săptămâni și jumătate pentru anunț, asta ne oferă tuturor timp suficient pentru a ne gândi dacă Pixel Watch este prea mic și/sau prea târziu. Google a câștigat deja o cotă semnificativă din cota de piață a wearables odată cu achiziția Fitbit, dar reintră pe o piață matură și aglomerată, pe care s-a chinuit să o mențină cu primele generații de telefoane.pixeli.

Add Comment