Recrutul de baschet al liceului nr. 1 din 2024, Naasir Cunningham, va semna cu Overtime Elite și va păstra eligibilitatea la facultate

Naasir Cunningham, potențialul de baschet numărul 1 din clasa ESPN 2024, semnează cu Overtime Elite (OTE), a declarat el pentru ESPN luni.

„Este cel mai bun loc pentru mine să mă dezvolt ca jucător, în timp ce am formația potrivită la care să mă întorc în același timp”, a spus Cunningham. „Orele suplimentare au construit o relație cu familia mea și cu mine, ceea ce a fost un factor important în a avea încredere în ei pentru viitorul meu. Vreau să fiu cel mai bun jucător de baschet pe care pot fi, o alegere la loto NBA și, sperăm, una dintre cele mai bune din liga. mă va pune în poziţia de a fi cel mai bun jucător pe care pot fi.”

Cunningham este cel mai bine clasat începător care a semnat cu liga parvenită și este considerat un prospect cu un avantaj semnificativ în rândurile NBA. Are o lungime de 6 picioare și 7 picioare, o anvergură a aripilor de 6-11, o fluiditate impresionantă și o capacitate dinamică de tragere perimetrală.

Cunningham va fi primul jucător care renunță la plata de către OTE, care ar trebui să-și păstreze eligibilitatea de a juca baschet la facultate după absolvirea liceului. El va putea în continuare să câștige bani cu numele, imaginea și asemănarea lui în liceu, oferindu-i un potențial suplimentar de câștig în următorii doi ani, fără a-și compromite statutul de amator.

„A fi capabil să-mi păstrez eligibilitatea la facultate a fost important pentru că îmi oferă mai multe opțiuni când termin liceul și sunt gata să decid următoarea mutare”, a spus Cunningham. „La Prelungiri, obții în continuare aceleași cadre universitare ca un liceu obișnuit, dar nu toate școlile au aceleași echipamente și facilități, care sunt de vârf, precum și cei mai buni antrenori, antrenori și alți jucători de elită. cel mai bun și lucrul cu cei mai buni este ceea ce mă va ajuta să-mi ating obiectivele.”

Cunningham, din West Orange, New Jersey, și-a petrecut primii doi ani de liceu la Gill St. Bernard. El a izbucnit ca jucătorul numărul 1 din clasa sa în divizia Nike EYBL 16U din vara trecută, unde a înregistrat o medie de 15,4 puncte și 5,8 recuperări în 28 de minute pe meci pentru NY Rens. El a reconfirmat că la prestigioasa Hoophall Classic din Springfield, în ianuarie, explodând pentru 23 de puncte (5 pentru 7 din intervalul de 3 puncte), 11 recuperări și 3 pase decisive într-o victorie asupra debutantului numărul 1 din 2022, Derek Lively și Westtown School. Cunningham, în vârstă de 17 ani, cu 164 de lire sterline, va trebui să adauge putere corpului său slăbănog.

Overtime, o companie de media sportivă care îi listează pe Jeff Bezos, Kevin Durant și Trae Young printre investitorii săi, a anunțat inițiativa OTE ca o cale alternativă în stilul academiei pentru potențialii de elită de 16-18 ani pentru a se pregăti pentru draftul NBA. , cu puțin peste un an în urmă. Primul său sezon s-a încheiat la Atlanta în martie, cu alegerea din top 10 proiectată pentru 2023, Ausar Thompson și-a numit MVP finală înaintea fratelui geamăn Amen, de asemenea, printre alegerile din top 10 proiectate.

Compania le-a oferit inițial jucătorilor salarii în șase cifre, o componentă educațională, facilități de ultimă generație și resurse masive în ceea ce privește coaching, front office și personal de suport pentru a-i atrage să renunțe la eligibilitatea la universitate. Organizația va permite acum jucătorilor o opțiune de „bursă” și posibilitatea de a evita un salariu, astfel încât să nu închidă ușa pe traseul NCAA, care ar putea schimba jocul pentru eforturile de recrutare ale OTE.

În 2024, Cunningham ar putea alege să-și ia anul liber eligibil pentru draft NBA după liceu cu OTE, similar cu ceea ce a făcut alegerea proiectată din primul tur Jean Montero în acest an, precum și proiectat pentru a doua rundă Dominick Barlow. Sau poate decide să se înscrie la facultate.

Cunningham a spus că a primit deja oferte de burse de la Duke, Kansas, UCLA, LSU, Maryland, Texas Tech, Creighton, UConn, Rutgers, St. John’s și multe altele.

Tim Nevius, un avocat și fost ofițer de conformitate NCAA și investigator care a fost numit public consilier pentru ore suplimentare, a ajutat la crearea schimbului OTE pentru a se asigura că respectă regulile de conformitate NCAA. Compania a spus că a contactat NCAA pentru a-și împărtăși planurile și pentru a se asigura că respectă liniile directoare ale amatorismului și că va angaja un membru cu normă întreagă a personalului care să acționeze ca un agent de legătură.

Overtime a spus că a semnat anterior contracte NIL cu jucători de liceu și colegiu, cum ar fi Jada Williams din UCLA, Zia Cooke din Carolina de Sud și Duke îl angajează pe Jared McCain. Și jucătorii de acțiuni OTE, precum Cunningham, vor fi, de asemenea, eligibili pentru oferte NIL, inclusiv alte companii terțe. Overtime are o urmărire masivă online de 65 de milioane de urmăritori pe diferite platforme de social media. Contul său principal are mai mulți urmăritori pe TikTok decât contul oficial al liga NBA și toate cele 30 de echipe NBA la un loc.

Cunningham a spus că a avut o conversație cu OTE în ultimele trei luni, în special cu directorul său de cercetare și recrutare Tim Fuller, care a jucat un rol major în asigurarea semnării sale.

„Modelul nostru de la început a fost să oferim jucătorilor și familiilor opțiuni”, a spus Fuller, un fost asistent de facultate. „Când am lansat programul, a fost oferind oportunitatea de a deveni profesioniști și de a obține o dezvoltare la nivel înalt. Modelul nostru de dezvoltare a jucătorilor este cel mai bun din țară pentru jucătorii de până la 19 ani. Când am început să recrutăm Cunningham, nu aveam „Nu am opțiunea de bursă. Acum rămâne la latitudinea fiecărei familii să evalueze ce cale vrea să o urmeze. Având opțiuni, a fost mai ușor să apăsați pe trăgaci la o vârstă mai fragedă.”

După câteva dus-întors, OTE a fost aprobat de NBA anul trecut ca platformă autorizată de scouting pentru echipe care să trimită reprezentanți pentru a evalua perspectivele profesionale. Liga a desfășurat mai multe zile profesionale, care au fost foarte frecventate, precum și câteva zeci de meciuri pe Arena OTE din Atlanta. În anul doi, OTE vizează jocurile împotriva colegiilor de juniori, cluburilor europene, echipelor naționale și, eventual, academiilor G League Ignite sau NBA, ca potențiale oportunități de programare, pe lângă școlile pregătitoare de elită.

„Fiecare cercetaș NBA cu care am vorbit spune că a avea atât de mult talent sub un singur acoperiș, într-un oraș precum Atlanta, este un vis devenit realitate”, a spus Fuller. “Ei văd dezvoltarea pe care am făcut-o cu jucătorii, cu personalul nostru de antrenori și angajamentul lor față de excelență. Resursele care sunt investite. Cercetașii profesioniști sunt foarte entuziasmați de asta. Oamenii vor să continue să-și vadă jucătorii în cele mai competitive medii posibile. și ne atacăm în mod agresiv programul acum, lucrând pentru a atrage cele mai bune talente cu care ne putem alinia.”

Se așteaptă ca OTE să concedieze 21 din cei 26 de jucători din clasa sa inaugurală de recrutare, restul trecând în rândurile profesioniste după un an postuniversitar. Liga intenționează să aibă aproximativ 30 de jucători în sezonul viitor în cele trei echipe ale sale și va începe să dezvăluie restul începătorilor săi în viitorul apropiat.

„Angajarea unui jucător de calibrul lui Naasir Cunningham va continua să conducă narațiunea că OTE este destinația principală pentru viitorii sportivi care doresc să-și dezvolte abilitățile și să devină profesioniști”, a spus Fuller. “Ma astept sa semnam cativa profesionisti viitori in aceasta clasa. Vom fi foarte selectivi. Incepand cu Naas stabileste tonul pentru ceea ce incercam sa facem. Oamenii care initial ne-au spus nu incep sa revina si cere mai multe informații.”

.

Add Comment