Testul meu rapid acasă este negativ, dar mai pot avea COVID?

În epoca omicronului, unde este rata de atac a COVID superior decât variantele anterioare se îmbolnăvesc gospodării întregi și grupuri de prieteni. Dacă o persoană contractă COVID, există un bun riscul ca și alte persoane din casa lor să fie infectate.

Ceea ce este ciudat, totuși, este că ocazional doar una sau două persoane din acel grup de prieteni sau unitate de familie vor testa pozitiv într-un test rapid. Celelalte, deși simptomatice, sunt negative. Testele rapide scapă acum mai multe infecții decât în ​​cazul variantelor anterioare?

În ciuda dovezilor anecdotice, cele mai recente cercetări sugerează că kiturile funcționează la fel de bine pe omicron ca și pe delta (ceea ce înseamnă că pot prinde aproximativ 80% cazuri confirmate printr-un test PCR pozitiv).

„În general, testele rapide par să funcționeze la egalitate cu omicron, precum și cu celelalte variante”, Wilbur Lamprofesor de pediatrie și inginerie biomedicală la Universitatea Emory și căutător care a evaluat testele de diagnosticare COVID pentru guvernul federal, a declarat HuffPost.

Testele rapide de antigen sunt concepute pentru a detecta o anumită versiune a unui virus. Pe măsură ce au apărut variante, oamenii de știință s-au întrebat dacă noile mutații ar putea avea un impact asupra capacității testelor rapide de a detecta virusul în evoluție – dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai mult dovada sugerează că testele rapide de antigen funcționează la fel de bine cu omicron ca și cu variantele anterioare, cum ar fi delta și alfa. A studiu de la UMass Chan Medical School a constatat că testele rapide au detectat 92% din infecțiile cu omicron și 82% dintre infecțiile delta, care au fost confirmate de un test PCR pozitiv.

Nu există atât de multe cercetări cu privire la modul în care testele rezistă subvariantelor omicronilor, cum ar fi varianta BA.2, acum dominantă, dar Nathaniel Haferprofesor asistent de medicină moleculară la UMass Chan Medical School, care a lucrat la studiul UMass, nu este prea îngrijorat.

„Bănuiala mea este că aceste teste încă pot detecta BA.2”, a spus el. BA.2 este o subvariantă a omicronului, iar variantele au fost întotdeauna detectate prin teste antigene rapide, în mare parte pentru că bucata de virus pe care o caută aceste teste nu a suferit o mutație prea mare, potrivit lui Hafer.

Olivier Helbig prin Getty Images

Există mai multe motive pentru care testul COVID la domiciliu ar putea să nu fie pozitiv imediat și este important să luați măsurile de precauție potrivite între timp.

Iată de ce testele pot rata unele cazuri.

Cu toate acestea, testele rapide la domiciliu nu sunt sigure și au existat suficiente anecdote pentru a arăta că ratează un anumit procent de cazuri. Oamenii de știință au câteva teorii cu privire la motivul pentru care ar putea fi acest lucru.

În primul rând, transmisibilitatea crescută a omicronului și a subvariantelor sale (cum ar fi BA.2). Aceste variante s-au răspândit atât de repede încât mulți oameni probabil se testează prea devreme, înainte ca virusul să aibă șansa să se înmulțească efectiv în organism.

„De fapt, s-ar putea să nu existe o concentrație suficient de mare [of virus] în nas ca să reia din nou, ” spune Lam.

O altă teorie: Omicron este mai prezent în gât decât în ​​nas. În perioada de vârf a valului omicron, tone de oameni și-au împărtășit experiențele pe Twitter despre modul în care au a fost testat pozitiv printr-un tampon în gât după ce tampoanele lor nazale au revenit negative. In orice caz, Anne Wylieun microbiolog de la Școala de Sănătate Publică din Yale, a spus că nu avem estimări precise în acest sens, deoarece FDA nu a permis testarea rapidă a antigenului pentru tampoane orale.

„Acolo este locul unde omicronul este mai întâi detectabil, motiv pentru care oamenii continuă să dea negativ teste zile întregi cu tampoane nazale, dar [are] prezentând simptome”, a spus Wyllie. Dar studii Am analizat în mod special acest lucru și a constatat că omicron este peste tot – gâtul, nasul, saliva noastră – și tampoanele orale, deși sunt utile, nu sunt mai bune decât tampoanele nazale.

Unii oameni de știință bănuiesc că vaccinarea poate scădea încărcătura virală în cavitățile nazale ale unor oameni. În esență, sistemul lor imunitar poate lupta deja împotriva virusului și poate opri replicarea acestuia – testele rapide necesită o încărcătură virală mare pentru a produce un test pozitiv, așa că dacă nu există suficient virus prezent, trusa de testare nu îl va detecta. Lam și echipa sa de cercetare studiază în mod activ impactul stării de vaccinare și momentul vaccinării și al rapelurilor asupra încărcăturii virale și a sensibilității testelor, dar nu au încă rezultate.

„Credem că cineva recent stimulat ar putea avea o susceptibilitate mai scăzută – dar aceasta este totuși presupunerea noastră”, a spus Lam.

Sistemul imunitar al fiecăruia este puțin diferit. Sistemul imunitar al unor oameni ar putea să lupte și să împiedice replicarea virusului cu mai mult succes decât alții. În plus, persoanele simptomatice tind să aibă încărcături virale mai mari, care sunt mai detectabile prin testarea rapidă a antigenului, decât persoanele asimptomatice, care au, în general, încărcături virale mai mici.

„Oamenii care au încărcături virale mai mari în nas și în cavitățile craniene vor avea cu siguranță mai multe șanse să fie pozitive la un test cu antigen”, a spus Hafer.

Există întotdeauna posibilitatea ca oamenii să prezinte simptome din diferite motive – alergiile sezoniere și alte viruși respiratori obișnuiți revin și circulă, a adăugat Hafer.

În cele din urmă, există probabil o eroare umană implicată. Este posibil ca unii să nu tamponeze suficient de adânc sau suficient de ori, ceea ce ar avea un impact asupra cât de mult virus colectează un tampon.

Testele funcționează cel mai bine cu testele în serie sau cu teste de mai multe zile. Acest lucru oferă încărcăturii virale șansa de a acumula și de a atinge niveluri detectabile printr-un test rapid, a spus Lam. În medie, testele PCR – care sunt mult mai sensibile – dau rezultate pozitive cu aproximativ două zile înainte de testele rapide.

Deci, deși este posibil să obțineți un rezultat negativ al testului în prima zi a simptomelor, există o șansă mult mai mare ca testul rapid să devină pozitiv câteva zile mai târziu, odată ce încărcătura virală este mai mare.

Experții încă învață despre COVID-19. Informațiile din această poveste sunt cele cunoscute sau disponibile la momentul publicării, dar sfaturile se pot schimba pe măsură ce oamenii de știință descoperă mai multe despre virus. Vă rugăm să consultați Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru cele mai recente recomandări.

.

Add Comment